Lõpe kõrgepingealajaama uuendab ABB AS

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Ants Liigus

Elering OÜ ja ABB AS sõlmisid Lõpe alajaama ümberehituslepingu, et sellega ühendada tuulepark, ehitustööd lähevad maksma ligi 15 miljonit krooni.


Elering OÜ juhatuse esimehe Lembit Vali sõnul on Eesti elektrisüsteemis olevat Lõpe kõrgepingealajaama uuendada vaja, et võimaldada elektrivõrguga liituda 17 MW koguvõimsusega tuulepargil.



“Selleks rajatakse alajaama 110 kV jaotusseade, millesse ühendatakse tuulepargi trafo ja olemasolevad õhuliinid. Ühtlasi ehitatakse spetsiaalne hoone automaatikaseadmete jaoks,” täpsustas Vali.



Rahvusvahelisel hankel Lõpe kõrgepingealajaama uuendamisel osales kokku seitse pakkujat, kellest parima pakkumuse tegi ABB AS summas 14,8 miljonit krooni. Tööd pevad valmis saama tuleva aasta 30. septembriks.



Elering OÜ (endise nimega OÜ Põhivõrk) on energia ülekandega tegelev ja elektrisüsteemi töökindlust tagav ettevõte, mis ühendab terviklikuks energiasüsteemiks Eesti suuremad elektrijaamad, jaotusvõrgud ja suurtarbijad. Elering OÜ kuulub Eesti Energia kontserni.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles