SEB väljastab vaid kiibiga pangakaarte

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB hakkab nüüdsest vaid kiibiga kaarte väljastama.
SEB hakkab nüüdsest vaid kiibiga kaarte väljastama. Foto: Urmas Luik

SEB lõpetas vaid magnetribaga pangakaartide väljastamise ja nüüdsest on kõik pangakaardid varustatud kõrgeimat turvalisust pakkuvate kiipidega.


“SEB väljastab nüüdsest ainult kiibiga pangakaarte, sest kiip on turvalisim kliendi identifitseerimisvahend, mida kasutatakse isegi ID-kaardil. Erinevalt magnetribast ei ole kiibil olevat informatsiooni võimalik kopeerida,” põhjendas SEBi juhatuse liige ning jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Riho Unt.



Kliendi jaoks on kiibiga kaardi kasutamise peamine erinevus see, et kaardiga maksmisel saab ta makse kinnitada oma PIN-koodiga, mitte käekirjalise allkirjaga. “Maksete kinnitamine PIN-koodiga on kõige turvalisem kaardimaksete tegemise viis,” väitis Unt.



Eestis välja antud pangakaartidest on ligi 90 protsenti varustatud rahvusvahelistele standarditele (EMV) vastavate kiipidega. Kõik Eesti sularahaautomaadid ja 93 protsenti makseterminalidest toetavad EMV tehnoloogiat, mis on üks parimaid näitajaid Euroopa Liidus.



Kiipkaardi tehnoloogiale üleminek suurendab kaardimaksete turvalisust, samal ajal võivad kliendid oma raha kasutamise turvalisust suurendada.



SEBi kommunikatsioonijuht Silver Vohu seletas, et deebetkaardi turvalisust aitavad tagada kaardi kasutamise päevalimiidid, millega saab määrata ühes päevas kasutatava raha maksimaalne summa. Kaardi kaotuse või varguse korral kaitseb päevalimiit, et kurjategija ei saaks kliendile kohe väga suurt kahju tekitada.



SEBi internetipangas U-Net annab deebetkaardi päevalimiite lihtsalt muuta. Suuremate ostude korral võib limiite hetkeks tõsta, kuid igapäevaselt on mõistlik hoida limiidi suurus tavapäraseid tarbimisvajadusi katvana.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles