Kunstnike majas on multimeediaetendus

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasper Zoova narr on etenduses oluline tegelane.
Jasper Zoova narr on etenduses oluline tegelane. Foto: Liilia Lõhmus

Laupäeval ja pühapäeval kell 19 etendub Pärnu kunstnike maja hoovis Nikolai 27 Jasper Zoova  multimeediaetendus “Reis ma ei tea kuhu.”


Zoova sõnutsi hõlmab etendus mitut kunstiliiki: video- ja näitekunsti, elavat muusikat ja isegi Jaapani teejoomistseremooniat. Etendus on eriline selle poolest, et sellel puudub narratiiv ja kulminatsioon, nagu se on teatris tavaliselt.



“Pigem võib seda nimetada rituaaliks, teekonnaks või seisunditeatriks, mis tegeleb vabaduse ja teeloleku küsimustega,” selgitas Zoova. “Ühendav mõte on teadmine, et ärkvelolek on uni. See on proovisõit, kus reisitakse paigal olles. Paremal juhul saab absurdist kirgastumine, üksikud jõuavad ka kohale. Ekraanidel olevat liikumist jälgides märgatakse, et pöörleva ratta keskpunkt on ratta suhtes paigal.”



Etenduste tegelased on Zoova joonistustelt ja näitustelt tuttavad sümbolid: narr, printsess, dalai-laama, pioneer ja veel mõni üllatuskülaline. Osalevad Jasper Zoova, Ena Kõrv, Ello Upan, Raul Keller, Andrus Joonas, Martin Pedanik, Elmar Trink ja Janno Bergmann.



Laupäeval, 18. juulil maksab kohale tulla varem, kell 18 annab samas kontserdi kollektiiv We Deliver Meat. Alternatiivset rokkmuusikat teevad ühel või teisel viisil Pärnuga seotud mehed Remo Randver, Villekarel ja Meelis Salujärv.



Etenduse pilet kohapeal 35 krooni, vaatama võib tulla kogu perega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles