Pärnumaal kontrolliti puhkajate käitumist telkimisaladel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal kontrolliti puhkajate käitumist telkimisaladel.
Pärnumaal kontrolliti puhkajate käitumist telkimisaladel. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel käisid pääste-, keskkonnainspektsiooni ja RMK töötajad Krapi ja Lemme telkimisaladel, et kontrollida seal kehtestatud nõuetest kinnipidamist.


Võrreldes möödunud aastaga, on inimeste teadlikkus oluliselt kasvanud ja rikkumisi tuvastati vähem, päästekeskus ja keskkonnainspektsioon algatasid kumbki ühe väärteomenetluse, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesinda Viktor Saaremets.



Päästekeskuse algatatud väärteomenetlus oli seotud lõkke tegemisega selleks mitte ettenähtud kohta. RMK on nii Krapi kui Lemme telkimisalale paigaldanud kummassegi ligemale 40 lõkkealust, neist pool on katuse ja sädemepüüdjaga. Peale selle on lubatud lõkke tegemine ja grillimine metallist grillalustel.



Kui möödunud aastal leiti lõkkeid lausa roostikust, olid sel aastal peamised rikkumised seotud lõketega, mis olid tehtud eelmiste külastajate valmistatud kividega ääristatud asemele.



„Inimesed eeldasid, et need ongi RMK tehtud lõkkeasemed,“ ütles Lääne-Eesti päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor Villu Ilves ja lisas, et neil juhtudel piirduti selgitustööga.



RMK Pärnumaa puhkeala loodusvahi Reimo Grentsi sõnul on kõik vajalik info selle kohta, mis on telkimisalal lubatud ja mis mitte, kohapeal infostendidel ja RMK kodulehel.



 „Enne telkimisalale puhkama minemist tuleks need reeglid endale selgeks teha,“ ütles Grents. Ta lisas, et eelmiste aastatega võrreldes on pilt palju positiivsem. „Varasemalt tehtud selgitustöö ja reidid on hakanud vilja kandma, sel aastal oli juba paljudel oma metallist grillalus kaasas,“ tõdes Grents.  



Keskkonnainspektsioon algatas ühe väärteomenetluse Lemme puhkeala läheduses seoses ebaseadusliku raiega – puhkajate seltskond oli puhkeala kõrvalt metsast raiunud puu ja toonud selle puhkealale lõkkematerjaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles