Kais ja Vesik tõusid seitsmendaks

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais (paremal) ja Rivo Vesiku.
Kristjan Kais (paremal) ja Rivo Vesiku. Foto: CEV.

Kristjan Kais ja Rivo Vesik alistasid Moskvas MK-sarja Grand Slam turniiril play-off’i avaringis lätlased Martins Plavinši ja Janis Šmedinši 2:0 (20, 18), kuid kaotasid 16 parema paari seas šveitslastele Martin Lacigale ja Jefferson Bellaguardale 0:2 (-17, -19). Nii saadi tänavu MK-sarjas juba neljandat korda üheksas koht (osaletud on kuuel etapil), mis Moskvas andis ligi 90 000 krooni auhinnaraha.


Lacigale ja Bellaguardale, kes vigastusele viidates Moskvas alagrupi viimasest mängust loobusid, aga olid tegelikult terved ja lihtsalt säästsid end ja jõudsid lõpuks pronksile, jäid Kais ja Vesik 0:2 alla ka eelmisel turniiril Gstaadis.



Moskva turniiri võitsid sakslased Julius Brink ja Jonas Reckermann, võites finaalis 2:1 brasiillasi Ricardo Santost ja Emanuel Regot. Tänavu meeste rannavollet valitsema tõusnud Brink ja Reckermann on võitnud nüüd neli turniiri ja 22 mängu järjest.



Kais ja Vesik tõusid maailma edetabelis 2000 punkti ja 51 800dollarise teenistusega seitsmendaks. Ees on kaks Saksamaa ja Brasiilia ning üks Venemaa ja Hispaania paar.



MK-sari jätkub juba sel nädalal Prantsusmaal Marseilles’s.



Samal ajal kui maailma tipud mängisid Moskvas, selgitati Pärnus Eesti rannavõrkpalli meistrid. Meeste finaalis alistasid Maksim Petrov ja Aleksei Povjakel dramaatilises finaalis 2:1 (-14, 20, 16) mullused meistrid Kaarel Kaisi ja Argo Araku, kolmandaks tulid Karl Jaani ja Rain Raud. Naistest läks kaks esimest kohta Läti paaridele Krastina-Jaudzema ja Freidenfelde-Rozite, kolmanda koha said Kristi Nõlvak ja Kati Kongi.



Meeste finaali jõudis kodulinna vaatama ka Kristjan Kais.



“Oli hästi närviline mäng, mõlemad paarid eksisid palju,” nentis Kais. “Olin muidugi vend Kaarli ja Araku poolt. Võitjate kohta ütlen niipalju, et maailma paremikust jäävad Petrov ja Povjakel veel kaugele, kuid südi treeninguga võivad nad seda vahet vähendada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles