Koidula-kooli poiss naasis rahvusvaheliselt olümpiaadilt diplomiga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatikaõpik
Matemaatikaõpik Foto: textbooks.com

Pärnus Koidula gümnaasiumis õppiv Rauno Siinmaa pälvis Saksamaal Bremenis 50. rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil diplomi, peale tema anti diplom veel kahele Eesti õpilasele.


Bremenis eile lõppenud olümpiaadil said diplomi Siinmaa kõrval Kairi Kangro Hugo Treffneri gümnaasiumist ja Andre Tamm Tallinna reaalkoolist, kusjuures Siinmaa ja Kangro tulemust jäi pronksmedalist lahutama ainult üks punkt.



Eesti võistkonda kuulusid ka Paavo Parmas (Gustav Adolfi gümnaasium), Aleksandr Šved (Tallinna Tõnismäe reaalkool) ja Heino Soo (Hugo Treffneri gümnaasium).



Rahvusvahelisel matemaatikaolümpiaadil toimub lahendamine kahel päeval, kummalgi päeval lahendatakse nelja ja poole tunni jooksul kolm rasket ülesannet. Olümpiaadil osales 565 noort matemaatikut 104 riigist ja esimest korda rahvusvaheliste aineolümpiaadide ajaloos ületas osa võtvate maade arv saja piiri.



51. rahvusvaheline matemaatikaolümpiaad leiab aset juulis 2010 Kasahstani pealinnas Astanas.



Eesti võistkondade ettevalmistamist ja osalemist rahvusvahelistel olümpiaadidel korraldab Tartu ülikooli teaduskool ning finantseerib haridus- ja teadusministeerium.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles