Elujooksjat saatis Tallinna etapil hulgaliselt mõttekaaslasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Puusilla Elujooks lõpeb järgmisel pühapäeval Pärnu rannas.
Kristjan Puusilla Elujooks lõpeb järgmisel pühapäeval Pärnu rannas. Foto: Anniki Leppik

Kolmapäeval startis Tallinnast kodulinna Pärnu poole elujooksja Kristjan Puusild, keda kogunes läbi linna kulgevale õhtusele etapile saatma paarkümmend jooksuhuvilist, teiste hulgas Pärnu Kahe Silla klubi liikmed.


Enne starti oli Puusillal plaanis Kadriorus Russalka juures pidada kohale tulnutele loeng ja tutvustada Elujooksu mõtet, kuid ettekandest kasvas välja energiaring, kus kõik osalejad mõtlesid, mis eesmärgil nemad Puusillaga ühinema on tulnud ja mida ligi 15 kilomeetri pikkuselt jooksult saada soovivad.



Väärikas külaline


Pärnu elujooksja kõrval pakkus külalistele huvi Puusillaga Tallinna etapil ühinenud Heleen Vennikas, kes on osalenud mitmel maailma eri paikades toimunud ultrajooksul, mille distantside pikkus ulatub kümnetesse ja sadadesse kilomeetritesse. Näiteks sel suvel läbis ta jooksu ümber Balatoni järve, mille pikkus on 212 kilomeetrit.



See pani imestama kogenud jooksjadki, kes huviga pärisid, millest nii pika distantsi ajal mõeldakse ja mis sunnib sellist katsumust ette võtma.



“Heleen võiks tulevikus teha ära sama asja nagu mina, aga läbida selle 1000 kilomeetrit ümber Eesti ühe jutiga, mitte kahe kuuga,” leidis Puusild, et noores naises on piisavalt materjali, et saada tema järel teiseks ümber kodumaa silganud eestlaseks.



Rohkelt (mõtte)kaaslasi


Peale tunnise vestluse jagas mees osalejatele näpunäiteid õige jooksutehnika kohta ja võttis enda kanda soojendusvõimlemise eestvedaja rolli.



Russalka juurde kogunes inimesi rohkem, kuid kell 19 kõlanud stardipaugu järel läks Puusillaga koos rajale 20 jooksusõpra. Osa neist jooksis lühemat maad, kuid ligi pool pidas vastu 15 kilomeetri pikkuse raja, mille viimased lõpetajad jõudsid finišisse kahe tunniga.



“Nii palju kaaslasi pole mul veel olnud,” ütles seitsmendat nädalat ümber Eesti jooksev mees.



Puusilda saatsid läbi Tallinna kulgenud etapil Pärnu Kahe Silla klubi liikmed Vahur Mäe, Tarmo Meresmaa, Margus Randmäe, Tambet Mäe ja Ene Saagpakk, peale selle kaasaelajad, kes ise jooksususse jalga ei tõmmanud.



Nüüd hakatakse Pärnus ettevalmistusi tegema selleks, et 2. augustil koju naasev Puusild rannas väärikalt vastu võtta ning Elujooksule punkt panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles