Võidula mõisas kõlab klaverimuusika

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidula mõis.
Võidula mõis. Foto: Ants Liigus

Suvise kontserdisarja "Kammermuusika unustatud mõisates" raames on neljapäeval, 30. juulil kell 18 Vändra vallas Võidula mõisas pianist Diana Liivi kontsert.



Esitusele tuleb üks armastatumaid klaverikontserte läbi ajaloo Robert Schumanni kontsert a-moll, peale selle valik Sergei Prokofjevi balletisüidist "Romeo ja Julia", andis teada kontserdisarja korraldava MTÜ Muusikasõprade Seltsi aseesimees Kadri-Ann Sumera.



Schumanni kontsert sisaldab nii kauneid laulvaid meloodiaid kui vaatemängulist viruoosset meisterlikkust. Saksa ühe kuulsaima romantiku tundeline ja pöörane muusika sobib imehästi ilmestama romantiliselt ajaloohõngulist mõisapäeva.



Sergei Prokofjev on särava portreteerija ja värvika karakteriloojana ei ole oma balletisüidis keskendunud mitte niivõrd tunnetele ega draamale, vaid just näidendis esinevate tegelaste iseloomude väga ilmekale, isegi parodeerivale kujutamisele. Isikukirjelduste vahele on pikitud n-ö rahvastseene nagu balletis ikka: menuett, tütarlaste tants ja rahvatants, hommikune tänavaelu ning kurjakuulutavad maskid ballil.



Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Rootsis, USAs ja Soomes. Ta esinenud orkestrisolistinagi Longy sümfooniaorkestriga Bostonis, Kaunase sümfooniaorkestriga Pavel Bermani dirigeerimisel jt. Liiv on kirjutanud kaks muusikalist lasteraamatut “Neli heldet haldjat” ja “Võluvitsa vägi”.  


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles