Jaanson sõudis ühepaadil Eesti meistriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson sõudis end täna meeste ühepaadil Eesti meistriks. Üksinda plaanib ta startida ka augustis Poznanis toimuvatel maailmameistrivõistlustel.
Jüri Jaanson sõudis end täna meeste ühepaadil Eesti meistriks. Üksinda plaanib ta startida ka augustis Poznanis toimuvatel maailmameistrivõistlustel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Pärnu jõel alanud Eesti meistrivõistlused sõudmises kujunesid pärnakatele edukaks. Sõudelegend Jüri Jaanson sõitis meeste ühepaadil esikohale, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä said meistritiitli meeste neljapaadil.


Jaanson lõpetas nii meeste ühepaadi eelsõidu kui finaali parimana. Finaaliaeg 7.31,04 oli rohkem kui 15 sekundit parem teiseks tulnud Valeri Prosvirninist (Tallinna sõudeklubi), kolmandaks jäi Martin Neerot Viljandi sõudeklubist.

Jüri Jaanson kinnitas ERRi spordiuudistele, et jäi tänase sõiduga rahule ja meistritiitel lubab pidada tähtpäeva. "Mul on täna väike sünnipäev, 1984. aastal ehk 25 aastat tagasi tulin esimest korda ühepaadil Eesti meistriks," ütles Jaanson.

Meistritiitlile tuli ka meeste paarisaeru neljapaat, kus sõuab kaks pärnakat: Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä. Koos Vladimir Latini ja Igor Kuzminiga sõideti aeg 6.03,88.

Homme kaitsevad Jaanson, Endrekson ja Jämsa sõudeklubi Pärnu au meeste paarisaeru kaheksapaadil.

Jaanson plaanib ühepaadil startida augustis Poznanis toimuvatel maailmameistrivõistlustel. Viimati sõudis mees ühepaadis tipptasemel Ateena olümpial. Poznanis sõidab Eesti meistriks tulnud meeste paarisaeru neljapaatki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles