Meiereiga peavad kohalikud suuri plaane

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Selge on üks neist OÜ Mändeli töömeestest, kes aitab meiereimaja silmad väljastpoolt särama lüüa.
Siim Selge on üks neist OÜ Mändeli töömeestest, kes aitab meiereimaja silmad väljastpoolt särama lüüa. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Poolsada aastat külas kõige silmapaistvama koha peal suure tee ääres kasutult seisnud meiereiga peavad kohalikud suuri plaane ja põlevad soovist piima vastuvõtu- ja võiruumis, jääkeldris jõuda nii kaugele, et riputada välisukse juurde päevakeskuse silt.


"Sügiseti pressiti siin all õunamahla, ülemised elanikud hoidsid hoonel hinge sees ja ümbrust korras, aga kaua tühjana seisnud meierei ruumid ei olnud mõistagi enam esimeses nooruses," räägib Piret Volgerad ja Õnne Salk noogutab jutule kaasa. "Mõte meierei külaseltsile saada ja päevakeskus teha tuli 2007. aasta 24. veebruaril, vabariigi aastapäeval."



Projektipõhiste tööde järg on selline, et suurema remondi tegid Pärnu REVi mehed, jätkavad kohalikud osaühingust Mändel. Külaseltsi liikmete ja vabatahtlike abiliste kätepaaridega koristati meierei prahist ja tehti saunapuud.  



"Sauna avame sel aastal, kogu maja tuleva aasta jõuludeks," jutustab Piret ja liigub teejuhina ees, seletades, kuhu maaküttega majas tuleb kohvik, käsitöötuba, jõusaal, kööginurk.



Remondi- ja sisustuskroonid kogunevad metsaistutamisest, puisniidu hooldamisest, töökavale pani õla alla PRIA ja toetab vald. Ümmarguselt on vaja kaks ja pool miljonit krooni, et Tõhela päevakeskus nii, nagu mõeldud, ukse valla teeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles