Mart Viisitamme telesaade pani pillid kotti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm saatejuhi rollis.
Mart Viisitamm saatejuhi rollis. Foto: Pärnu pooltund

Jaanipäeva paiku STV kaabeltelevisioonivõrgus esimest korda ekraanile jõudnud Pärnu linna tegemistest pajatav telesaade „Pärnu pooltund“ pidas vastu vaid seitsmenda saateni, sel esmaspäeval otsustati selle tegemine lõpetada.


Miks „Pärnu pooltunni“ tegemine lõpetati, jääb segaseks. Nii STV kohalik juht, saate toimetaja ja Pärnu linnapea Mart Viisitamm lükkavad saate kinnipanemise „au“ üksteisele.



STV Pärnu juht Raivo Kivikas soovitas saate tegemise lõpetamise kohta küsida selle toimetajalt ja saatejuhilt Hele-Kai Valtenbergilt.



Valtenbergi sõnutsi tuli otsus saate lõpetamise kohta talle ootamatult. „See otsustati esmaspäeva hommikul. Mina sain sellest teada õhtul kõige viimasena,“ seletas ta.



Põhjust, miks saate tegemine otsustati lõpetada, Valtenberg ei tea. „Seda tuleb küsida linnavalitsusest. Ju leiti, et saade ei toonud tulemusi, mida oodati,“ ütles ta.



Raadio Pärnu toimetajatöö kõrvalt televisiooni kätt proovima läinud Valtenbergi ütlust mööda olid tal „Pärnu pooltunni“ tegemisel vabad käed ja selle tellija ehk linnavalitsus tema valikutesse ei sekkunud. „Nemad tegid ja monteerisid rubriiki „Linnapea läheb külla“, muude teemade osas olid mul vabad käed,“ seletas Valtenberg.



Etteheiteid saate sisu kohta linnavalitsusel Valtenbergi kinnitusel ei olnud.



Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles, et tal on „Pärnu pooltunni“ kohta lausuda vaid kiidusõnu. „Linnas toimuvaid tegemisi ja sündmusi kajastas „Pärnu pooltund“ minu arvates väga hästi,“ lausus ta. „Meil oli saate toimetajaga hea koostöö.“



Põhjust, miks nii hea saate tegemine siiski lõpetatakse, ei osanud Murakas-Ollogi öelda. „Ilmselt on asi rahas ehk selle puudumises,“ pakkus ta. „Saate tegemise lõpetamise kohta tuleks küsida linnapea käest.“



Pärnu linnapea Mart Viisitamm ei oska saate tegemise lõpetamist samuti kommenteerida. „Seda saab küsida ikka saate tegijatelt,“ ütles ta.



Kella seitsmest vaatajateli jõudnud „Pärnu pooltunnist“ meeldis linnapea jutu järgi talle kõige rohkem sel esmaspäeval ekraanile jõudnud saade. „Seal oli terav probleemlugu (parkimisest - toim) ja saadet oli huvitav vaadata. Eelnevad saated niimoodi vaatama ei kutsunud, seal oli rohkem juttu linna kultuurisündmustest,“ muljetas linnapea. Ta lisas, et ootas eelmistestki saadetest rohkem „Pealtnägija“-stiilis teravaid ja põnevaid lugusid.



Et „Pärnu pooltunnis“ oli rubriik „Linnapea läheb külla“, sai Viisitammgi "Pärnu pooltunnis" saatejuhina kätt proovida. „Eri valdkondi on huvitav proovida,“ rääkis ta oma telekogemusest.



Profiks Pärnu meer ennast telesaate tegijana siiski ei pea. „Mina tegin ainult kuut saadet. Et professionaalsust saavutada, peaks saadet vähemalt aasta tegema,“ arvas ta.



„Pärnu pooltunni“ vaadatavus ei ole teada. Esmaspäevaõhtuti ekraanile jõudnud saadet sai näha kaabeltelevisioonifirma STV võrgus üle Eesti.



STV Pärnu juhi Raivo Kivikase sõnutsi on STV-l Pärnus veidi alla 10 000 kliendi. „Seda, kui palju saatel vaatajaid oli, ei oska ma öelda,“ sõnas Kivikas.



Juunis rääkisid nii Kivikas kui Valtenberg, et „Pärnu pooltunni“ tegijad teevad oma tööd entusiasmist ja raha selle eest ei küsi.     



Kivikas rääkis poolteist kuud tagasi Pärnu Postimehele, et tema teeb operaatoritööd, filmitud materjali monteerib poeg Ricardo Kivikas ja kanalit võivad nad kokkuleppel STV juhatusega tasuta kasutada. Valtenberg kinnitas samuti, et tema teletöö eest palka ei saa.


Murakas-Ollo rääkis enne esimese saate ekraanile minekut, et „Pärnu pooltund“ valmib STV initsiatiivil ja linn selle eest ei maksa.



Saate toimetaja Hele-Kai Valtenbergi sõnutsi pidi "Pärnu pooltund" kokkulepete järgi ekraanile jõudma aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles