Pärnumaad esindas külade 8. maapäeval suurim delegatsioon

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa esinduse köögipool maakondade toite tutvustaval õhtusöögil Rannu pargis, siniseid keedukartuleid ja munavõid serveerivad (vasakul) Urve Selberg Saulepist ja Õnne Salk Tõhelast.
Pärnumaa esinduse köögipool maakondade toite tutvustaval õhtusöögil Rannu pargis, siniseid keedukartuleid ja munavõid serveerivad (vasakul) Urve Selberg Saulepist ja Õnne Salk Tõhelast. Foto: Silvia Paluoja

Eesti külade 8. maapäevale Tartumaale Rannu alevikku sõitis Pärnumaalt suurim esindus, 40 inimest. Poole arvukast delegatsioonist moodustasid Soometsas suveakadeemia eri riikide noored.


Maapäeva peateema oli “Teotahtelised külad, jätkusuutlik maapiirkond”, avamisel esines president Toomas Hendrik Ilves, osales riigikogu esimees Ene Ergma.



Eelmise, kaks aastat tagasi toimunud maapäeva otsuste täitmisest andis ülevaate liikumise Kodukant juhatuse esimees, Pärnu maavalitsuse regionaalarengu peaspetsialist Liina Saar.



Üle riigi kokkusõitnutes tekitas enim elevust sõiduk, millega pool Pärnumaa esindust saabus, see on Tõhela külaseltsi buss, ehitatud veoauto raamile kunagises Tartu autoremondi- ja katsetehases.



Uunikumi kõrval jätkus tunglemist maakondade toite tutvustaval õhtusöögil Rannu pargis Pärnu maakonna laua juures, sest Rannametsa külavanema Lembit Künnapase põllul kasvanud sinised kartulid koos Saulepi naiste valmistatud munavõiga söödi ära kärmemini, kui seda serveerida jõuti. President Ilves jõudis maitsa ka Eassalu-Neitsi külaseltsi liikme ja taimetarga Mercedes Merimaa küpsetatud nõgesekotlette.



Töörühmades arutati laupäeval maa- ja külaelu arenguvõimalusi. Tartumaa viie valla külades peetud mõttetalgutel arutatu vormus maapäeva kuuepunktilisse ühisotsusesse, millest esimene on kogukondades vajalike teenuste kaardistamise jätkamine ja väljatöötamine koostöös kohalike omavalitsuste ja riigiga.



Järgmine, 9. maapäev, toimub kahe aasta pärast Läänemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles