Juhtkiri: Ees ootavad väga põnevad valimised

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eelolevad valimised tulevad Pärnus sellesuviste uudiste järgi varasemaist põnevamad, sest valimistulle läheb arvukalt tugevaid kandidaate. Keskerakondlased panustavad oodatult Mart Viisitammele, kuid mõnevõrra ootamatult Toivo Ninnasele. Viisitamm hoiab kohalikke parteilasi kindlalt ohjes ning Ninnas on “nii rikas mees, et ta võib teha kõigile välja”, nagu ütles pärast parteivahetust tulihingeliseks keskerakondlaseks hakanud Erika Sonntak.


Sotsid lähevad valimistele Epp Kloostri ja Jüri Tamme juhtimisel, jätkates põhimõtteliselt samal tasandil nagu seni. Huvitava ja tervendava käigu tegi läinud nädalal Isamaa ja Res Publica Liit, mis linnapeakandidaadiks esitas Annely Akkermanni ja volikogu esimehe kandidaadiks Peeter Priski. Väga hea otsus, sest värske veri ja uued näod on varem edu toonud nii Isamaaliidule kui Res Publicale.



Siiski kahvatuvad nende kolme erakonna sõnumid tänases Pärnu Postimehes Toomas Kivimägi tehtud avalduse kõrval. Kauaaegne Pärnu maavanem läheb Pärnus valimistele vastu oma nimekirjaga. Kuigi avaliku teenistuse seadus ei luba Kivimägil praegu linnapea toolile istuda, ei tähenda see seda, et ta ei võiks linnapeaks kandideerida. Kivimägi otsust oodati ja kardeti kaua, nüüd on see tehtud. Kivimägi otsus mitte siduda end ühegi erakonnaga on väga kaval ja toob tahes-tahtmata meelde Indrek Tarandi.



Teiste kõrval hakkab valimistel pärnakate hääli püüdma rahvuslaste seltskond eesotsas Tiit Madissoni ja Martin Helmega. Nüüd jääb veel oodata, milliste esinumbrite ja missuguse sõnumiga lähevad valimistele vastu reformierakondlased, kuid eelneva valguses see ilmselt nii oluline polegi. On ju Pärnu Reformierakond, kui Austin Powersit tsiteerida, nagu küla jalgratas: kõik on korra sellega sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles