Pärnus kohtuvad kolme riigi võimlejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluvõimlejad.
Iluvõimlejad. Foto: Pärnu Postimees

Reedel algab Pärnus traditsiooniline (alustati 1993. aastal) kahepäevane võimlemisfestival, kus osalevad Rootsi, Soome ja Eesti võimlejad-tantsijad.


Eesti spordiseltsi Kalev üleriigiline võimlemisfestival peetakse 14.-15. augustil ja sellest võtab osa 12 klubi umbes 300 võimleja ja tantsijaga. Külalistena teevad kaasa Idla Rootsi ühingu ja Soome võimlemisklubi Tapanila ERÄ võimlejad.



Rootsi 26-liikmelist seenioride võimlemisgruppi juhib Eesti rühmvõimlemise alusepanija, legendaarse Ernst Idla tütar Daisy Idla. Külalised esitavad viis kava, sealhulgas Idla võimlejatele ülemaailmset kuulsust toonud jooksu-, kõnni- ja pallikavad.



Eestit esindavad tantsutrupp Modus, võimlemisklubi Githa, VK Sistrum, Tallinna Nõmme noortemaja, VK Meetrum, spordiklubi Hotsport, VK Piruett, VK Maribel, VKi Rütmika ja VK Rüht.



Festival avatakse 14. augustil kell 13 Rüütli platsil. Järgneva tunni jooksul esinevad seal Stockholmi, Keila, Pärnu ja Kilingi-Nõmme võimlejad, pärast lühikest pausi kella 14.15 tallinlannad ja soomlannad. Kell 16 on esinemisjärjekord svingtantsutrupi Modus käes.



Samas allkirjastatakse võimlemistreenerite klubi KATREK ja AS Maag Grupi Rannamõisa sponsorleping.



Festival jätkub 15. augustil kell 15 Pärnu kesklinna koolide võimlas (Kuninga 29). Festivali þürii on esinduslik: Kadri Liivak, Anne Rand, Aino Väin, Ingrid Loo, Riina Voolpriit, Inga Glaase. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles