Juhtkiri: Äpardunud teletupsud

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Aastate vältel ja pea iga linnavalitsuse ajal pole Pärnu kaotanud iha end ilmarahvale televiisorist näidata, kuid midagi eriti head ega kaunist pole sellest kunagi välja tulnud. Omalaadsete ja kulukate maineprojektide poolest tuntud Mart Viisitamme juhitud linnavalitsus astus sel suvel eelkäijatest suure sammu edasi (või tagasi), kui hakkas suvepealinna tegemisi kajastama kaabellevifirma STV samanimelisel kanalil eetrisse läinud saates “Pärnu pooltund”.


STV-l on Pärnus veidi alla 10 000 kliendi ja kuigi teenusepakkujana pole ettevõttele midagi ette heita, ei saa telekanalit STV päris telekanaliks nimetada. Eraettevõte teeb mis tahab. Kui tahab sellist programmi edastada (venekeelsed kinnisvarakuulutused ning mängufilm “Ajapolitseinik” või selle kordus), miks mitte. See on nende valik ja kellelgi pole õigust neile seda ette heita. Küll oli mõistetamatu Pärnu linnavalitsuse otsus just selles kanalis suvesaadet edastada.



Kui palju oli saatel vaatajaid, on teadmata. Asja mõte paraku samuti. Enne kui esimene “Pärnu pooltund” eetrisse läks, selgitati linnavalitsusest, et sellele ei kulu sentigi. Ehk tõesti andis STV kanali tasuta kasutada, kaameramees võttis pildi tasuta üles ja toimetaja Hele-Kai Valtenberg toimetas saate tasuta. Otsekui kommunistlik saareke kapitalistlike vereimejate maailmas.



Õnneks või paraku tuli lõpp kiiresti. Seitsme saate järel “Pärnu pooltunni” tootmine katkes, kuid samamoodi nagu ei olnud aru saada, miks see algas, ei saa vastust küsimusele lõppemise kohta. Linnapea soovitab saate tegijatelt küsida, nood aga linnapealt. Linnavalitsusest öeldi nüüd, et ilmselt jäi saade katki rahapuudusel. Kuhu jäid kõik kommunistlikud ideaalid? Eks inimene, vahel isegi poliitik, õpi oma vigadest. Praegune õppetund on selline: kui linnajuhtimine ei õnnestu, siis ega see tähenda, et teletegemine hästi välja tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles