Galerii: Rüütli platsil lendasid pallid ja lehvisid juuksed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisfestivali avaüritusel astus üles võimlejaid igas vanuses.
Võimlemisfestivali avaüritusel astus üles võimlejaid igas vanuses. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Trotsides tänast külma ilma ning ähvardavat taevast võtsid väikesed neiud ja vanemad daamidki jalad paljaks ning panid võimlemistrikoo selga, et avada rahvusvaheline võimlemisfestival ning anda linnarahvale Rüütli platsil vahva kontsert.


Tänasel kontserdil astusid üles tantsijad viiest võimlemisklubist üle Eesti ning kaks külalisklubi, Tapanilan ERÄ Soomest ning Idla ühing Rootsist, kelle üheks juhendajaks legendaarse Ernst Idla tütar Daisy Idla. “Rootslased näitavad festivalirahvale kõndi, jooksu ja pallikavasid, mis Ernst Idlale üle maailma kuulsust on toonud,” rääkis Eesti spordiselts Kalevi võimlemise projektijuht Lembe Laas.



Homsel festivalipäeval antakse rühmadele välja auhinnad viies kategoorias: uudsus ja originaalsus võimlemises, parim debüüt, parim liikumisrühm, parim kompositsioon ning parim lasterühm.



Otsuse langetab hästivalitud žürii koosseisus Ingrid Loo, David Pärnamets, Inga Glaase, Aino Väin, Anne Rand ja esimees Riina Voolpriit.



Võimlemishuvilised saavad kavasid nautida homme kell 15.00 Kuninga Tänava Spordihoones tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles