Allar Raja: Juhuse hooleks pole midagi jäetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja
Allar Raja Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval Poolas Poznanis algavatel sõudmise maailmameistrivõistlustel paarisaeru kahepaadis koos Kaspar Taimsooga startiv pärnakas Allar Raja kinnitas, et duo on saanud piisavalt jõuliselt treenida ja tippvõistlusteks valmistumisel pole midagi juhuse hooleks jäetud.


Allar Raja, kuidas kulgesid Leedu meistrivõistused, mis kulmineerusid võõra riigi meistrikulla võitmisega?

See oli vajalik start enne hooaja tähtsaimat etteastet ja eelkõige oli idee kogu protsess alates eelsõitudest läbida. Kõik läks plaanipäraselt ja suutsime end korralikult realiseerida.

Kas nüüd võib öelda, et tippvorm on lähedal ja teel MMile on kogu töö tehtud?

Nagu treener Matti Killingki on öelnud, on Trakai sõudja jaoks nagu paradiis ja vahel tehakse seal ka märkamatult planeeritust rohkem. Oleme saanud piisavalt jõuliselt treenida ning kui viimastel päevadel taas kiiremaid liigutusi teeme ja korralikult välja puhkame, võib öelda, et juhuse hooleks pole miskit jäetud.

Kas oled uurinud Poznanis startivate vastaste tegemisi?

Aeg-ajalt tekib ikka huvi, mida konkurendid teevad. Nii olen teada saanud, et Luzerni MK-finaalist (seal olid Raja ja Taimsoo kolmandad - V. M.) teeb Poolas etteaste kogu koosseis. Paistab, et alati tugev Austraalia punt on sel hooajal lagunenud - märkasin, et üks konkurent on kolinud hoopis riigi paarisaeru neljapaati.

Kuidas on lood närvipingega?

Mõtlen päris palju eelseisvatele startidele, kuid teen seda analüüsivalt ja kaalutlevalt. Mis seal salata, kerge elevus on sees, kuid see on igati vajalik.

Raja ja Taimsoo treeneri Matti Killingu kommentaare loe Eesti sõudeliidu koduleheküljelt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles