Vändras tunglesid huvilised tervishoiukeskusesse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatselt avatavas Vändra tervisekeskuses oli lahtiste uste päev.
Peatselt avatavas Vändra tervisekeskuses oli lahtiste uste päev. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna hommikul tublisti enne kella kümmet ootas ligi 150 huvilist Vändras tervishoiukeskuse ukse ees, millal algab ringkäik alles värvilõhnases majas.


Niisugune rahvahulk väljakuulutatud lahtiste uste päeval üllatas, aga ka rõõmustas alevivanem Toomas Sontsi, kes taasiseseisvumispäeva tervitussõnu hüppas ütlema paneelivirna otsa Vihtra tee poolse peasissekäigu ees.



“Aastal 2002 istusime koos, needsamad partnerid, kes siin majas on, ja tekkis mõte ehitada tervishoiukeskus, nüüd näete selle mõtte tulemit,” rääkis Sonts. “Täna ei saa ükski töömees hoones midagi teha, sest toimub plaaniline elektrikatkestus, seepärast on hea aeg majaga tutvuda, sest kui patsiendid juba sees on, ei saa seda teha.”



Esimese tutvumisringi inimhulk jagunes kolmeks, et käia teejuhtide kannul läbi kahekorruselise hoone perearsti- ja haiglapool, vanadekodu osa, söökla, pesemis- ja puhkeruumid, ravikabinetid, bassein, veenduda liftide olemaolus ja vaadata, kuhu tuleb edaspidi tulla ravimeid ostma.



“Hästi ruttu on valmis tehtud, nii lühikese ajaga – uskumatu,” ütles üle 50 aasta vändralane Elmut Viirsalu, lõpetades huvikäiku majas ja kiirustades Tori kirikusse taasiseseisvumispäeva üritusele.



“Väga ilus maja ja Vändrale vajalik, vanas vanadekodus on palju inimesi ühes toas ja vaid mõni funktsionaalne voodi, hooldajatel on raske,” möönis põlisvändralane Aime Viira ja lisas, et tuli esimesele tutvumisringile, sest hiljem ootab ta külalisi.



Vändra alevit ja selle ümbrust teenindava tervishoiukeskuse hinnanguline maksumus on 80 miljonit krooni, alev ostab selle Facio Ehitus ASilt välja 25 aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles