Ports kas-küsimusi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

* Kas ei olnud Piotr Malachowski vägeva 68.77ga alanud, 28 võistlust ehk üle aasta võitmatuna püsinud Gerd Kanteri eneseotsimise ja Robert Hartingi superheitega 69.43 lõppenud kettavõistlus sportlikus mõttes põnevam vaatemäng, kui seda olnuks Kanteri avaviskel 70-meetrise heitega asja otsustamine ning mingite teiste meeste eestlasi vähe huvitav madin tagapool?


* Kas ei tuleks meil mõelda siiski nii, et Kanter võitis pronksi, mitte kaotas tiitli? Vaatamata sellele, et võistluse eel mõtlesime – hõbe oleks jama, pronksile pole võimalik jääda, finaalist või lõppvõistluselt väljajäämine kuuluks ulme valdkonda?



* Kas ei pidanud see ükskord nagunii juhtuma, et Kanteril tuleb võiduseeria järel paha päev ja ta kaotab? Ja me, pöidlahoidjad ja austajad, peame sellest aru saama? Muidugi võinuks see juhtuda Kapa-Kohilas ja näiteks Margus Hundile, mitte MMil.



* Kas ei tule see kaotus vaid enesekindlust kogunud ja nüüd surelike sekka toodud Kanterile tulevikus hoopis kasuks?



* Kas läbi sagedase võistlemise vormi koguda üritanud Kanteri tiim tegi vea, väsitades sportlase vaimujõu?



* Kas Kanter, kaua tagaajaja rolli mitte kogenu, lõi Malachowski ja Hartingi vägevate alguste järel veidi verest ära? Tegemist polnud ju Gerdile kergelt ületatava 65-66 meetriga?



* Kas ei olnud omanimelise ketta kasutamine MMil viga? Tegu oli ju uuelaadse vahendiga, mida Kanter pingelises võistlusolukorras polnud kasutanud … ja millest loobumine näiteks finaali kolmanda katse järel oleks kajanud üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles