Jaanson langes MMil vahesõitu

, Eesti sõudeliit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Jüri Jaanson Pärnu jõel.
Vanameister Jüri Jaanson Pärnu jõel. Foto: Ants Liigus

Sõudmise maailmameistrivõistluste avapäeva Poznanis lõpetasid meeste ühepaadid. Neljandas eelsõidus tuli veele Jüri Jaanson, kes sõudis ajaga 7.06,91 neljandaks ja saab võimaluse võidelda koha eest poolfinaalis teisipäevases vahesõidus.


Neljandas eelsõidus olid Jaansoni vastasteks mitmeid kordi OM-finaali jõudnud belglane Maeyens, Saksamaa koondise uus mees Mathias Rocher, horvaat Vekic ning stabiilselt finaalis sõudev rootslane Karonen.



Kõige jõulisemalt alustas Maeyens, järgnesid Karonen ning Rocher. Jaanson sõudis stabiilselt neljandal-viiendal kohal ja tugeva lõpuga ohustas ka Rocher’i. Siiski pääses sakslane napilt vanameistri haardest ja lõpetas ajaga 7.06,47 kolmandana.


Jaanson sai ajaks 7.06,91. Sõidu võitis kindlalt tippvormi nautiv Maeyens (6.57,78) Karoneni ees (7.00,78). Vaid võitja Maeyens jõudis ilma lisaenergiat raiskamata poolfinaali.


Konkurentsitult viimasena lõpetas Vekic (7.20,47).



Jaansonil on võimalus poolfinaali jõuda teisipäevases vahesõidus.



Esimesest eelsõidust jõudis 12 parema hulka kahekordne olümpiavõitja Tufte (6.56,45), teisest ajaga 6.54,15 britt Campbell ning kolmandast stardist väljus võitjana kolmekordne maailmameister Uus-Meremaalt- Drysdale (6.57,12).


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles