Tänavune ainus lennuõnnetus on olnud Pärnus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Kihnu vahel sõitev Aviesi lennuk Pärnu lennuväljal.
Pärnu ja Kihnu vahel sõitev Aviesi lennuk Pärnu lennuväljal. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavu esimesel poolaastal on Eesti lennunduses juhtunud üks tõsisem õnnetus, kui kevadel sõitis Pärnu-Kihnu liinilennuk Pärnus maandumisrajalt välja, inimesed juhtunus vigastada ei saanud.


Majandus- ja kommunikatsioniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialisti Jens Haugi sõnul juhtus õnnetus 11. märtsil, kui Aviesi lennukit BN2T tabas tehniline rike ning lennumasin sõitis rajalt välja.



"Tegemist oli Pärnu-Kihnu liini teenindanud lennukiga, millel õnnetuse ajal siiski kaupa ega reisijaid pardal ei olnud," ütles Haug BNSile.



Lennukil sai vigastada parem telik, piloodid pääsesid õnnetusest vigastusteta.



Haugi sõnul alustas ministeerium õnnetuse asjaolude uurimist ning kuna praegu lõppraport veel valmis ei ole, ei saa ka täpsemalt kommenteerida, millise seadme rikke tõttu lennuk juhitavuse kaotas.



Rohkem õnnetustena arvele võetavaid vahejuhtumeid tänavu Eesti lennunduses ei ole toimunud, küll aga on lennuamet registreerinud mitmeid kergema loomuga intsidente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles