Fantoomlastekodu palub annetajatelt raha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fantoomlastekodu plakat, mis kutsub inimesi annetama.
Fantoomlastekodu plakat, mis kutsub inimesi annetama. Foto: sotsiaalministeerium

Nii politsei kui sotsiaalministeeriumi poole on inimesed pöördunud murega, et neilt palutakse abi lastekodu toetamiseks. Heldeid toetajaid ootavat Kõrveküla lastekodu pole aga tegelikkuses olemaski.


Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna nõuniku Elmet Puhmi sõnutsi on äärmiselt kahetsusväärne, et annetamis- ja toetamiskuulutusi kasutatakse raha väljapetmiseks. „Väga kahju on sellest, et keegi on otsustanud lapsi ära kasutada, nende arvelt raha teenida ja inimeste heasoovlikkust ära kasutada. Ma tänan tähelepanelikku kodanikku, kes sellisest pettusest teada andis,” ütles Puhm.



„Soovitan kõigil enne annetuse tegemist uurida, kelle heaks raha kogutakse. Näiteks lasteasutuste kohta saab informatsiooni sotsiaalministeeriumi kodulehelt. Alati võib ministeeriumisse nõu saamiseks ka helistada,” lisas Puhm.



Politseiameti kriminaalosakonna juht Krista Aas ütles, et politsei hoolib kõigist lastest ja on selge, et abivajavaid lapsi tuleb alati toetada, ent see üllas tegevus ei tohiks muutuda kellegi rikastumise allikaks.



Aasa sõnutsi peaksid inimesed niisuguste kahtlustäratavate juhtumite korral kindlasti politseisse pöörduma, helistades telefonile 110.



„Helistada tasuks ka siis, kui on mingigi kahtlus annetust paluva asutuse või kodaniku suhtes. Kelmidel ei maksa lasta end petta,” lisas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles