Dušš, mullivann ja saun mahuvad samasse nurka

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabiinide puhastamiseks peab kasutama spetsiaalseid akrüülpindade puhastusvahendeid, näiteks Balteco tooteid.
Kabiinide puhastamiseks peab kasutama spetsiaalseid akrüülpindade puhastusvahendeid, näiteks Balteco tooteid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Praegu, kui aurusauna saaks soodusmüükide aegu poest kätte alla 9000 krooni eest, kibeleb nii mõnigi kaaluma oma koju spaa ehitamist.


Ega massaažikabiini või aurusauna vannituppa paigaldamine suurt rohkem eeldagi, kui et ruumis oleks soe ja külm vesi, kanalisatsioon, ventilatsioon ja niiskuskindel pistikupesa, selgitas sanitaarseadmeid müüva FEBi müügiekspert Tiivo Kallas.



Kui vannitoas juba korralik dušinurk olemas, on lihtsaim ja soodsaim variant osta senise dušisegisti asemele massaažipaneel. Nende hinnad algavad 1000 kroonist pisut ülevalpool. Nii saaks duši all peale tavapärase ülevalt pahiseva vee lasta veejugadel selga masseerida.



Massaažipaneeli paigaldamine ei nõua muud, kui et koduses dušinurgas leiduks koht, kuhu sooja ja külma vee voolik ühendada.



Sobib kööginurkagi


Kui dušikabiin puudub või vajab väljavahetamist, võiks uudistada massaažikabiine.



Kabiini paigaldamine on Kallase sõnutsi üsna lihtne ja üldjuhul pole tarvis elektrikut kutsuda. Elektritki ei tarbi kabiin palju, ainult sedavõrd, kui nõuavad valgustuspirn ja raadio.



“Kel kodus ruumi napilt, on säärase kabiini paigaldanud näiteks kööginurka või sahvrisse,” rääkis Kallas.



Kui raha lahedamalt, saab kodusesse vannituppa tuua aurusauna. Väiksemad, ühe istekohaga aurusaunad on küljepikkusega 90x90 sentimeetrit. Väliselt dušikabiini meenutaval aurusaunal on seintel rohkelt düüse ja allosas kraan, kust kuum aur kabiini imbub. Sinna saab lisada oma maitsele vastavaid õlisid, et siis pisut üle 40kraadise auru sees lõõgastuda või tervist kosutada.



Ehkki nii aurusaun kui massaažikabiin on pealt kinnised, eraldub ümbritsevasse ruumi niiskust, mistõttu vannituba või köök peaks olema niiskustõkkega viimistletud ja ventilatsioon korralikult töötama, selgitas Kallas.



Kutsuge meistrimees


Aurusauna paigaldamine oleks arukas jätta spetsialistide hooleks. “Aurusaunade puhul on küll probleeme tekkinud, kui inimesed on üritanud seda ise kokku panna, see töö tasuks spetsialisti hooleks jätta,” soovitas Kallas.



Kui enamasti on aurusaunade väljapanek Pärnu müügisalongides kesine, siis tegelikult on kabiinide ja nende lisavarustuse valik ääretult lai. Selleks tasub müügimeestelt katalooge küsida. Näiteks on osa aurusaunu nagu dušinurk madala alusega, teistel on allosas vann, kallimatel mudelitel koguni mullivann. Nii mahuksidki ühte vannitoanurka tavaline dušš, massaažikabiin, aurusaun ja mullivann.



Massaažipaneelide ja kabiinide ning aurusaunade hinnaskaala on väga lai. Kui näiteks saabaste puhul on ostja leppinud teadmisega, et mida odavamad jalavarjud talveks soetad, seda kiiremini nad lagunevad, siis massaažikabiinide ja aurusaunade puhul tuleks sama peljata ja ostu põhjalikult vaagida.



“Mõnel kabiinil on koguni näha, et plastsein kumab valgust läbi. Sel puhul on tegemist liialt õhukese materjaliga ja komistades võib kogukam inimene isegi läbi seina kukkuda,” hoiatas Kallas.



Kuna massaažikabiini ja aurusauna soetamine on siiski põrsa kotis ostmine: ei saa ju poes katsetada, kas näiteks veejugade asetus ja tugevus sobivad, siis vähemalt nii palju tasuks küll järele proovida, kas kabiinis mahub lahedasti ümber keerama ja kui mõnus on istumiskoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles