Noortekoor otsib meeshääli

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortekoor.
Pärnu noortekoor. Foto: Erakogu

Pärnu noortekoor ootab 2. ja 7. septembril kell 18 Pärnu raekoja saali katsetele noormehi ja neide vanuses 16-24 aastat, kohustuslik laul on traditsiooniline “Põdra maja”.


Kaks aastat tagasi asutatud Pärnu noortekooris musitseerivad lauluhuvilised paljudest Pärnumaa koolidest. Kui lauljatelt endalt küsida, miks nad üldse noortekooris käivad, jäävad vastajad, naeratus näol, mõttesse ning vastus jääb tihtipeale saamata.



Jääb tunne, nagu ümbritseks koori eriline magnetväli, mis noori juba kolmandat hooaega laulma kisub.



Ehk on see magnet nooruslik dirigent Anne Uusna, kes on vahest nooruslikumgi kui lauljad ise ja pälvinud kogu kollektiivi austuse ning imetluse. Või on süüdi hoopis kirev punt muusikahuvilisi noori, kes koos on korraldanud meeldejäävaid laagreid ja võtnud ette muid toredaid tegemisi, mis on omapärase seltskonna tugevalt ühte sidunud.



Esinemistest kooril puudust pole: laulda saab eri üritustel ja koori enda korraldatud kontsertidel, et anda kuulajatele edasi emotsioone, mida koos lauldes läbi elatakse.



Pärnu noortekoor on nagu suur, töökas ja armastav perekond – iga liige on vajalik nagu noot kaunis meloodias. Elumuutused on mõne laulukotka Anne Uusna kaitsva tiiva alt lendu tõstnud ja eriti hõredaks on jäänud meeshäälte read.



Sel hooajal tuleb rinda pista kolme suurema projektiga: anda koos linnaorkestriga advendikontsert, osaleda rahvusvahelisel koorikonkursil ja Pärnu rahvusvahelise koorifestivali avakontserdil.



Koori oodatakse eelkõige noormehi ja neidegi, kellele nooditundmine väga võõras pole. Proovida võivad kõik, kes oma kauni häälega soovivad aidata Pärnu noortekooril saada aina paremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles