Järvakandi tegi neljale Pärnumaa vallale ühinemisettepaneku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli Pärnumaa ja üks Raplamaa vald kaaluvad ühinemist.
Neli Pärnumaa ja üks Raplamaa vald kaaluvad ühinemist. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Raplamaal asuv Järvakandi vald tegi neljale Pärnumaa vallale ühinemisettepaneku.


Järvakandi vallavolikogus eile heakskiidu saanud ühinemisettepank tehti Pärnu maakonna Vändra, Tootsi ja Kaisma vallale ning Vädra alevile. Järvakandi vallajuhid peavad loomulikuks, et Kehtna loovutab ajalooliselt Järvakandile kuulunud Ahekõnnu, Nõlva ja Selja küla, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Kaks volikogu liiget Pärnumaaga ühinemist ei toetanud.



"Nii Rapla poolseid uuringuid kui Pärnu poolseid uuringuid tuleks kindlasti teha rohkem," ütles keskerakondlasest Järvakandi vallavolikogu liige Anti Oviir.



Volikogus külalisena sõna võtnud omavalitsusliidu tegevjuht Silvi Ojamuru leidis, et Järvakandi rahvas peab saama kaaluda erinevaid alternatiive, välistada ei tohi ka jäämist Raplamaa koosseisu.



Järvakandi osaleb koos oma Pärnumaa liitlastega kohaliku arengu sihtasutuse uuringus, mille teises etapis, arvatavalt aastal 2011 tuleb võimaliku ühinemise teemaline rahvaküsitlus. Ühinemine võib Järvakandi juhtide hinnangul teoks saada alles nelja aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles