Volikogu esimees ennustab 70 miljoni suurust eelarvedefitsiiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu esimehe Ahti Kõo hinnnagul võib linna eelarve defitsiit aasta lõpuks ulatuda kuni 70 miljoni kroonini.


"Olen samamoodi kui Reformierakonna fraktsioon volikogus seisukohal, et sõltuvalt kavandatud linna vara müügi õnnestumistest-ebaõnnestumistest võib aasta lõpuks olla eelarvedefitsiit vahemikus 30-70 miljonit krooni," kommenteeris Kõo BNSile.



Kõo hinnangul peaks kindlasti juba praegu volikogu selle murega tegelema. "Samas on eelarve niisugune teema, mida arutada ilma et linnavalitsus esitaks volikogule täpset ülevaadet olukorrast ja eelnõu tulevikuotsuste suhtes, ei saa käsitleda," lisas volikogu esimees.



"Meie [keskerakondlasest] linnapea Mart Viisitamm tegeleb kahjuks eelarvega ainult sellel määral, et saavutada volikogus heakskiitu oma valimisnimekirjakaaslase Indrek Peedo juhitavale firmale kahe miljoni krooni ülekandmiseks tööde eest, millest vähemalt osa on tehtud ilma linnaeelarves selleks kulutusi ette nägemata," märkis Kõo.



Volikogu esimees viitas eelmisel neljapäeval Pärnu volikogus esimesel lugemisel olnud määruse eelnõule, millega jaotatakse ümber eelarve kulusid, kuid ei muudeta selle üldmahtu.



Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja kinnitas, et linnavalitsus ei ole eelarve täiendava kärpimise osas otsust vastu võtnud.



Mai lõpus kinnitas volikogu Pärnu esimese negatiivse lisaeelarve mahus 86 miljonit krooni.



Kärpega vähendas Pärnu 2009. aastaks algselt kinnitatud eelarvet  11,7 protsenti ning eelarve mahuks jäi 657,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles