Pärnu piigad särasid lauluvõistlusel

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Kõrnas (vasakul) sai Bulgaarias kolmanda ja Helen Teiger neljanda koha, neidudega reisis koos nende lauluõpetaja Endla Murd.
Karmen Kõrnas (vasakul) sai Bulgaarias kolmanda ja Helen Teiger neljanda koha, neidudega reisis koos nende lauluõpetaja Endla Murd. Foto: Indrek Oselein

Pärnu Kunstide maja laulutüdrukud Karmen Kõrnas ja Helen Teiger laulsid end Bulgaarias Balchikis rahvusvahelisel laste laulufestivalil kõrgele kohale.


12aastane Karmen Kõrnas sai kolmanda ja 17aastane Helen Teiger neljanda koha. Mõlemad Pärnu Kunstide maja solistid on Endla Murdi õpilased. Neiud esitasid konkursil ühe pop-jazz-stiilis eesti laulu ja ühe välisautori pala. Liikumist aitas seada Laine Mägi.



“Trixie” lauluvõistlusel osalesid 16 riigi esindajad, nende seas Venemaa, Ukraina, Saksamaa, Itaalia, Valgevene, Iisraeli, Moldaavia, USA, Poola, Vietnami lauljad. Konkurss kestis kaks nädalat, võisteldi neljas grupis, igaühes neist ligi 30 lauljat. Kokku oli kaunite kunstide konkursil ligemale 800 osavõtjat.



Lauljaid hindasid tuntud muusikaprofessorid eri riikidest. “Võistluse eestvedaja oli Sofia kunstikeskuse Sringendo juht ja helilooja Emil Strundþev,” rääkis Murd. “Meid tutvustati Napoli laulukonkursil, sealt saime kutse sellele konkursile. Oleme õnnelikud, et rahvusvaheline þürii meid pärgas, sest selliste häältega, nagu on bulgaarlastel, rumeenlastel ja ukrainlastel, on väga raske konkureerida. Aga meie lastelgi oli hea tase ja temperament, mis meeldis väga paljudele,” lisas lauluõpetaja.



Pärnu piigad said Bulgaarias kutse mitmele rahvusvahelisele laulukonkursile, nagu Moskva “Tuulte roos”, Valgevene “Kuidas süttivad tähed”, Saksamaa telekonkursile “Berliini pärl”, samuti võistulaulmistele Moldaaviasse ja Israeli ning muidugi tagasi Bulgaariasse.



”Loodus oli imekaunis, Must meri oma võrratu rohelise värviga,” kirjeldas Murd. “Elasime hotellis ja meid viidi ekskursioonile mitmesse kaunisse paika. Tüdrukud esinesid nii külades kui väikestes linnades. Inimesed olid väga sõbralikud ja vastutulelikud.”



Murd jagab lauluõpetaja Toomas Volli väljaöeldud mõtet, et Pärnus kui kuurortlinnas võiks toimuda üks rahvusvahelist mõõtu laste ja noorte laulukonkurss, mis oleks linnale tore ja ainulaadne visiitkaart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles