Avatud Eesti fond ootab noortelt julgeid ideid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/ Scanpix.

Kooliaasta alguse puhul käivitab Avatud Eesti fond uue programmi, mis hakkab toetama uuendusmeelseid noorteprojekte.



Noortefondist saavad toetusi taotleda 15-29aastased noored nii registreeritud ühingu, üksikisiku kui vaba sõpruskonnana. Oodatud on julged ja omanäolised algatused, mis innustavad noori kaasa rääkima nende jaoks olulistel teemadel.



Programmi koordinaator Kadri Ollino märkis, et uut noortefondi eristavad teistest samalaadsetest toetusvõimalustest paindlikkus ja loominguvabadus. Taotlusi saab esitada igal ajal interneti kaudu ja toetatavatele tegevustele piiranguid ei seata. Ollino lisas, et oodatakse projekte, mis soosivad noorte kodanikuaktiivsust, kultuurilist sallivust, eesti ja vene noorte ühistegevust või kaasavad vähemate võimalustega noori. Toetussummad peaksid üldjuhul jääma vahemikku 2000 kuni 20 000 krooni.



Avatud Eesti fondi juhataja Mall Hellami ütlust mööda pakub fond demokraatlikku vabadust, julgustades noori ise otsustama, kuidas neid mõjutavaid probleeme kõige paremini lahendada. “Anname ärksatele noortele võimaluse oma äranägemise järgi ühiskonda kujundada, eakaaslasi kokku tuua ning öelda neid puudutavates otsustes sõna sekka, olgu siis kohtumispaigaks veebikeskkond või värske õhk,” selgitas Hellam.



Noorteprogramm on avatud alates 1.septembrist ja selle kohta saab täpsemat infot Avatud Eesti fondi kodulehelt www.oef.org.ee/noortefond.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles