Pärnus alustatakse lasteaiaõpetajate koolitamist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainori Kõrgkooli Pärnu õppekeskus.
Mainori Kõrgkooli Pärnu õppekeskus. Foto: Urmas Luik

Pärnus alustatakse Tallinna pedagoogilise seminari, Mainori kõrgkooli ning Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna koostööna koolieelse lasteasutuse õpetaja koolitamist rakenduskõrghariduse tasemel.


Pärnus alustab õpinguid Tallinna pedagoogilise seminari 53 üliõpilast, kellest 24 õpib kaugõppe rühmas ning kelle õppeaeg on kolm aastat, ja 29 üliõpilast lühendatud õppeajaga kaugõppe rühmas õpiajaga 1,5 aastat. Lühendatud õpe toimub eelneva erialase kesk-erihariduse baasil, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.



Avaaktus on 4. septembril koos Mainori kõrgkooli üliõpilastega. Õppetöö toimub Mainori kõrgkooli Pärnu õppekeskuses. Õpingute sisulise külje tagab Tallinna pedagoogiline seminar vastavalt akrediteeritud koolieelse lasteasutuse õpetaja õppekavale mahus 180 ainepunkti.



„Usume, et suudame toetada ja rikastada Pärnu ning Pärnumaa õpetajate soovi õppida. Iseenda ja ametialane areng algab ju sellest, kui püüad teha seda, mida sa tõepoolest teha tahad,“ lisas Tallinna pedagoogilise seminari alushariduse ja täiendusõppe osakonna juhataja Sirje Almann.



„Tallinna pedagoogilise seminariga on meil olnud aastatepikkune koostöö, mis väljendub nii tudengitele praktikabaasi loomises kui teadustööde tegemisel kaasa aitamises. Tudengite hulk näitab, et huvi Pärnus selle eriala vastu on suur,“ märkis haridusosakonna alushariduse peaspetsialist Marga Napp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles