Agapella kellad võitsid žürii südame

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsikellade ansambel Agapella Pärnu linnakodaniku majas, keskel dirigendid Helvi Treiblut ja Elo Kesküla.
Käsikellade ansambel Agapella Pärnu linnakodaniku majas, keskel dirigendid Helvi Treiblut ja Elo Kesküla. Foto: Elmo Joa

Käsikellade ansambel Agapella võttis eile Pärnu linnakodaniku majas vastu nii haridusosakonna kui Rääma põhikooli tänusõnu, sest just täna 11aastaseks saav õpilaskollektiiv võitis tänavuse üleriigilise õpilasorkestrite ja -ansamblite festivali.


Linnakodaniku maja perenaine Hilja Treuberg ütles, et Agapella on alanud õppeaasta esimene ja väga väärikas koolilaste seltskond selles majas. “Olete juba praegu toonud linnale palju au, ehk on teistki mõne pilt tulevikus teie oma kooli vilistlase pildi kõrval seinal,” viitas Treuberg Pärnu linna aukodaniku helilooja Valter Ojakääru portreele.



“Tegite midagi, mida saab vaid korrata, aga mitte ületada,” tunnustas Rääma kooli direktor Elmo Joa, sest festivali žürii kõik liikmed olid Agapellale andnud maksimumpunktid.



Dirigentide Helvi Treibluti ja Elo Kesküla juhendatav Agapella astus üleriigilisel õpilasorkestrite ja -ansamblite festivalil Kehras üles kolme palaga, need olid Ülo Vinteri “Kellad”, D. Edwardsi “Triumphant Exultation” ja Valter Ojakääru “Oma laulu ei leia ma üles”. Žüriilt kiidusõnu pälvinud arranžeeeringud tegi lugudele selle aasta algul Agapellaga liitunud Kesküla.



Žürii koosseisus Inge Raudsepp, Lembi Mets ja Tiina Välja oli noorte esitusest vaimustuses.



“Väga hea, hästi kuulav ja suurepäraselt kokkumängiv ansambel, osavad, musikaalsed, põnev repertuaar,” hindas Mets. “Lavakogemustega ansambel, nõudlik repertuaar, mis on tehniliselt ja muusikaliselt väga hea,” pani hinnanguks kirja Välja. Raudsepp tõi välja veel põneva kõlalise mitmekesisuse, hea seade ja artistliku interpretatsiooni.



Täna 11 aastat tagasi alguse saanud käsikellastuudio Agapella asutaja ja juhi Helvi Treibluti sõnade järgi on nende aastate jooksul kellamänguga tegelnud 98 huvilist.


Stuudio esimest ja teist kontsertkoosseisu on aga dirigendi ütlust mööda ühendanud praegu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv löökpillimängija Rauno Pella.



Linnakodaniku maja ja Pärnu linna haridusosakond said käsikellastuudioltki kingi – Agapella plaadi “Kellamängurõõm”.  


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles