Süüria ründamisel peaks Venemaa viima väed Balti riikidesse

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna võõrustab Venemaa president Vladimir Putin ametivendi G20 kohtumisel, kus kindlasti tuleb kõne alla ka Süüria probleemistik.
Täna võõrustab Venemaa president Vladimir Putin ametivendi G20 kohtumisel, kus kindlasti tuleb kõne alla ka Süüria probleemistik. Foto: Reuters

Rabava avaldusega sai hakkama SRÜ maade instituudi Baltikumi osakonna juhataja, politoloogiadoktor Mihhail Aleksandrov, kes avaldas arvamust, et NATO rünnaku korral Süüriale peaks Venemaa viima väed Balti riikidesse.

Aleksandrovi mõtteavaldus ilmus veebiportaalis livejournal.com. Muuhulgas ütles ta: ”Venemaa peab andma läänele selgelt mõista, et agressiooni eest Süüria vastu tuleb maksta kõrget hinda. Seejuures peab Venemaa vajutama seal, kus meil on selge strateegiline ülekaal, st Baltikumis. Täpselt sama moodi, nagu Kariibi kriisi ajal, peab Venemaa seadma lääne dilemma ette: teie ründate Süüriat, rikkudes rahvusvahelist õigust, meie sel juhul hõivame Baltikumi. (Kariibi kriisi ajal 1962 ähvardas NSV Liit vallutada Lääne-Berliini ja Musta mere väinad).

Arvan, et vägede sisseviimine Baltikumi toimub minimaalsete kaotustega, võib-olla üldse ilma kaotusteta. Muidugi, kui keegi juhuslikult lollusest ei satu tanki alla, nagu juhtus 1991. aastal Valge maja juures. Veelgi enam: arvan, et pool Läti ja Eesti elanikkonnast võtab Vene vägesid vastu lilledega, nagu oli 1940. aastal.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles