160 telerit ja digiboksi said Digilevi märgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Digilevi.ee

Selle aasta üheksa kuuga on üle 160 eri tüüpi digiboksi ja -teleri saanud Eesti Digilevi märgi, mis tagab seadme sobivuse Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks aastaid hiljemgi.


Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnutsi tuleks kauplusest digiboksi või -telerit valides kindlasti eelistada Digilevi märgiga seadet. “Digilevi märk annab praegusele analoogtelevisiooni vaatajale kindluse, et soetatud seade sobib Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks aastate pärastki,“ lausus Pihel.



Mullu detsembrist on Eesti digilevi võrgus tõrgeteta töötamise garantii antud neljale digiboksi mudelile: ZUUMboxi nime all tuntud Kaon Media seadmele ning firmade Topfield, Jacobson’s ja Strong digiboksidele.



Digiboksi sisaldavatest digiteleritest on praeguseks Digilevi märgi saanud ühtekokku 159 mudelit Sharpilt, Sonylt, LG-lt ja Philipsilt.



Digibokside hinnad algavad 1000 kroonist, oluliselt on viimasel ajal langenud digitelerite hinnad.



“Kallimad digiboksid pakuvad enamasti rohkem lisavõimalusi ja ühendusviise teleriga ning suudavad edastada üliselge pildiga HDTV-kanaleid, kuid kodumaiste digikanalite vaatamiseks sobib hästi tavaresolutsiooni võimaldav odavam digibokski,“ selgitas Pihel. “Kvaliteetse 32tollise ekraanidiagonaaliga digiteleri võib soetada juba vähem kui 6500 krooni eest, väiksemad telerid on oluliselt odavamad. Sisseehitatud digiboks ei tee enam tänapäeval telerit kallimaks, vaid on selle loomulik osa.“



Digilevi on tavaantenniga vaadatav digitaalne televisioon. Digi-levis on nähtavad nii tasuta üleriigilised kanalid kui tasulised kodumaised ja rahvusvahelised teleprogrammid, mida seni ainult kaabel- või satelliittelevisiooni vahendusel vaadata sai.



Eesti üleminek digitelevisioonile lõpeb 1. juulil 2010, kui tavaantenniga vaadatav analoogtelevisioon välja lülitatakse. Kaabel- ja satelliittelevisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta. Lisainfot ja nõu digilevi kohta saab telefonil 17 101. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles