Comenius toob Koidula-kooli rahvusvahelise seltskonna

Ille Rohtlaan
, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium võõrustab Comeniuse projektis osalevaid koole.
Pärnu Koidula gümnaasium võõrustab Comeniuse projektis osalevaid koole. Foto: Henn Soodla

Pärnu Koidula gümnaasiumi ja Kehtna põhikooli korraldatavale rahvusvahelisele kohtumisele Comeniuse projekti “Life in Harmony with Nature” raames 17.-21. septembril oodatakse osalejaid Inglismaalt, Saksamaalt, Türgist, Iirimaalt ja Hispaaniast.


Aktiivset füüsilist liikumist ja tervislikku toitumist propageerivas projektis kaasalööjate  kohtumine teeb vahekokkuvõtte ja annab ülevaate kõikide osalevate koolide tegevustest ja pakub huviväärset asjaosalistele. Peale koosolekute mängitakse Pärnu linnas orienteerumismängu ja  külastatakse Kurgja talumuuseumi. Reedel sõidetakse Kehtnasse, kus programm jätkub.  



Külalisi võtavad vastu Koidula gümnaasiumi õpilased ja õpetajad, kodumajutuse kõrval aitab öömaja ja toitlustamisega hotell Strand.



Ettevõtmise algus oli 2007. aastal, kui Koidula gümnaasium osales rahvusvahelisel ettevalmistaval seminaril Tallinnas, mille keskkonnateemalises töötoas sündis viie riigi koostööprojekti idee.



Tegevusi on keskkonnateadlikkuse tõstmisele suunatud ühistöö raames olnud tihedalt. Näiteks mõõtsid õpilased sammulugejaga nädala jooksul oma liikumist eesmärgiga jälgida kalorite kulutamist, põhi- ja alglasside õpilased täitsid nädala jooksul toitumispäevikut. Veel kujundasid noored plakateid teemal “Tervislikud toitumisharjumused”.



Selle aasta jaanuarikuusse jäid MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu tegevjuhi Mercedes Merimaa loengud looduslähedase toitumise tähtsusest, mille käigus maitsti ökotooteid ja ebatraditsioonilisi maitsetaimi.



On õpitud üksteist tundma: sündis projektikoole tutvustav seinaleht ja tõlgiti Comeniuse riike tutvustavat küsimustikku. Pärnu loodus- ja maastikualasid tutvustav loeng õpetajatele ja gümnaasiumiastme õpilastele oli ettevalmistus kevadiseks matkaks, peale Pärnumaa rännati Hiiumaa looduskaitsealadel.



Projektikohtumised on toimunud juba Inglismaal ja Türgis.



Programmi Comenius eesmärk on parandada koolihariduse kvaliteeti ja tugevdada Euroopa dimensiooni hariduses. Comenius toetab koolide rahvusvahelist koostööd, aitab kaasa haridustöötajate kvalifikatsiooni tõstmisele ning soodustab keeleõpet ja teiste kultuuride alast teadlikkust.



Projektis “Life in Harmony with Nature” osalevad koolid

Christian Gottfried Ehrenberg Gymnasium – Saksamaa pilootkool


IES Concepcion Arenal – Hispaania


Yenifoca Reha Midilli Ilkögretim Okulu – Türgi


The Horth Halifax Grammar School – Inglismaa


Colaiste Chraobh Abhann – Iirimaa


Kehtna põhikool – Eesti


Pärnu Koidula gümnaasium – Eesti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles