Raeküla olümpial lõi kaasa Allar Raja

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla gümnaasiumi olümpia.
Raeküla gümnaasiumi olümpia. Foto: Raeküla gümnaasium

Täna lehvis Pärnus Raeküla staadionil olümpialipp, sest Raeküla gümnaasium pidas tervisepäeva “Reipalt koolipinki” raames kooliolümpiat. Sportlikul päeval osales sõudja Allar Raja, maailmameistrivõistlustel paarisaerulisel kahepaadil pronksi võitnud spordikuulsus.


Raeküla gümnaasiumi abiturientide korraldatud olümpiale suunduti rongkäigus. “Nii nagu iga olümpia puhul, toimus avatseremoonia lipu heiskamise, tule süütamise, osalevate “riikide” tutvustamise ning kohtunike ja sportlaste vandega,” kirjeldas kooli huvijuht Riita Tõniste.



“Ühelgi karnevalil pole ka end nii hästi riietatud kui tänasel olümpial,” jagas Tõniste muljeid. “Pilusilmsed jaapanlased oma patjade, hiinlased valgetes rõivastes ja kollaste mütsidega, aborigeenid … Oivaline vaatepilt!”



1.-9. klassi sportlased võistlesid teatejooksus, köieveos, saapaviskes, paarisjooksus ja “soo ületamises”. Joosti isegi maratoni.



Kuni kohtunikud kokkuvõtteid tegid, pidasid noored sportlased piknikku.



Tõniste ütlust mööda oli kõigile suur üllatus, kui suurima karika ehk üldvõidu saavutas riikidest Elevandiluurannik – 1.a klass. Teise koha karikas läks Lõuna-Aafrika Vabariigile ehk 5.a klassile ja väikseima, 3. koha karika sai Jaapan – 3. klass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles