Pärnu Postimees kutsub mõtlema, vaidlema ja valima

, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kohalike omavalitsuste volikogude valimispäevani 18. oktoobril on jäänud veidi üle kuu ja tänasest alustab Pärnu Postimees igapäevaste valimistele pühendatud külgedega.


Õigupoolest on saabuvate valimiste eeluudised viimastel nädalatel niikuinii leheveergudel ja veebis üha suuremat pinda hauganud. Erakondi esindavate kandidaatide teatavaks saamine, valimisliitude paljusus ning ägedat valimisheitlust tõotavad vastasseisud Pärnus ja mujal maakonnas pakuvad kõneainet.



Tänasest saavad Pärnu Postimehe arvamusküljel toimetuse pakutud kahe artikli vormis sõna Pärnu linnavolikogusse pürgiva kuue erakonna ja nelja valimisliidu esindajad. Esimene artikkel peaks andma vastuse küsimusele, miks tuleks valijal eelistada just seda erakonda või valimisliitu. Need artiklid ilmuvad tänasest 26. septembrini.



Seejärel saavad Pärnu linnavolikogusse kandideerivad erakonnad ja valimisliidud väljendada oma põhimõtteid ja toimetuleku retsepte nende valimiste ehk kõige olulisemal teemal “Kuidas majanduslikult keerulistel aegadel toime tulla?”.



Need artiklid ilmuvad 29. septembrist 10. oktoobrini. Avaldamise järjekord on pöördvõrdeline artiklite toimetusse jõudmise järjekorraga: tähtajaga võrreldes kõige hiljem saabunud artikkel ilmub kõige varem.



Peale arvamusküljel ilmuvate artiklite koostab lehetoimetus ise ülevaatlikke külgi, kus linnavolikogusse kandideerivate seltskondade programmilisi eesmärke võrreldakse mitmes valdkonnas. Seda ikka selleks, et valijal oleks veidigi lihtsam orienteeruda valimiseelsete lubaduste virvarris. Eraldi lehekülgedel saavad enne valimisi sõna Pärnu linnapeaks kandideerivad mehed ja naised.



Selleks, et kohalike valimiste kajastus Pärnu linna keskseks ei jääks, pühendab Pärnu Postimees alates homsest igale omavalitsusele ühe erikülje. Teeme seda tähestiku järjekorras: homses lehes uurime, kes kandideerivad valimistel Are vallavolikokku ja mida kostavad vallas võimu säilitada või võimule tulla soovivad seltskonnad.



Rohkem kui trükitud külgedele jõuab valimistega seotud infot ja arvamustevahetust meie veebiväljaandesse www.parnupostimees.ee, kus juba läinud nädalal avasime eraldi alamlehe “Valimised 2009”.



Ühtlasi kutsub Pärnu Postimees kõiki pärnakaid ja pärnumaalasi valima, vaidlema, huvi tundma, südant valutama ja kaasa mõtlema. Meie kõigi parema käekäigu huvides.



Meile võib tunduda, et meie ainsast häälest ei sõltu midagi, isegi mitte kohaliku võimu tasandil, rääkimata riigivõimust. Et raekotta või vallamajja pääsevad ikka need, kellel suurem võimuiha, kellele võimu “masinavärk” on juba tuttav või kes oskab paremini mokkamööda lubadusi anda.



Aga igasugune avalik võim sünnib valimistel antud üksikhäälte summana ja sellel, kes valimistel ei osalenud, pole hiljem mingit õigust nuriseda, et teiste valik talle ei meeldi ning see kisub linna või valla elu kiiva. Valik on meie!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles