Kadri Riitsaar: Ettevõtlusnädal ärgitab loovalt mõtlema

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) arenduskonsultant kohalike omavalitsuste valdkonnas Kadri Riitsaar.
Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) arenduskonsultant kohalike omavalitsuste valdkonnas Kadri Riitsaar. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sügisega läheneb ettevõtlusnädal, mille märksõna on “innovatsioon” ja mis toimub 5.-9. oktoobrini Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus ning laieneb maakonda.


Lahtiseletatult on innovatsioon uue või märgatavalt parandatud idee (kauba, teenuse, protsessi) rakendamine lisaväärtuse saavutamiseks. Läinud aastal oli teema “Muutused”, mis ärgitas senisest julgemalt ettevõtlusega alustama, sest arvandmete järgi pole ligi 40 protsenti inimestest oma ettevõtte loomisest mõelnudki.



Pärnus toimub ettevõtlusnädal neljandat ja maakonnas teist aastat.



Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) arenduskonsultant kohalike omavalitsuste valdkonnas Kadri Riitsaar,
ettevõtlusnädalat koordineerib nagu varemgi ettevõtlus- ja arenduskeskus. Nädalaks valmistumine käib teil täie hooga, aga mis on ürituse eesmärk ja kes on sihtrühm?


Ettevõtlusnädalal tutvustame kohalikke ettevõtjaid ja nende tegevust, selgitame ettevõtlusega alustamise võimalusi, levitame sellekohaseid üldteadmisi. Sihtrühmas on noored ja vanemad, need, kellel huvi temaatika vastu.



Kavas on 28 üritust, suurim neist rahvusvaheline ettevõtluskonverents 8. oktoobril Tartu ülikooli Pärnu kolledþis teemal “Ettevõtluse laiendamine Läänemere piirkonnas”. Seda mahukat konverentsi valmistame ette koostöös kolledþi, linna- ja maavalitsuse ning omavalitsuste liiduga ja meie uus partner on Põhjamaade ministrite nõukogu esindus Eestis.



Tavaks on saanud ettevõtjate tunnustamine. Kas tänavugi?


Jah, ikka. Mainitud rahvusvahelisele konverentsile järgneb kolledþi raamatukogu saalis pidulikumas õhkkonnas Pärnu linna ja maakonna parimate ettevõtjate tunnustamine. See toimub nagu tavaks kahes kategoorias, linn ja maapiirkond eraldi.



Üks üritustest, pean silmas fotokonkurssi “Õppimine on IN”, juba käib.


Jah, selle tähtaeg on 25. september. Konkursi korraldab ettevõtlus- ja arenduskeskus koos Pärnumaa täiskasvanud õppija nädala koordineerijatega ja tingimustest saab lugeda internetist leheküljelt www.peak.ee.



Nädala tegevustele pilku heites jäi silma, et alustate Pärnus teistest päev varem ja niisuguse üritusega nagu “24 tunni ettevõte”. Mida see tähendab?


Ettevõtlusnädal algabki noortele mõeldud üritustega ja pühapäeval, 4. oktoobril Tartu ülikooli Pärnu kolledþis. Noored teevad 24 tunni jooksul läbi ühe ettevõtte loo, innovatiivselt alustavad selle loomisest, mõtlevad välja tooted, arendavad neid kuni turustamiseni.



Järgmisel päeval toimub Strandis konverents “Noor ettevõtja”, mida korraldab MTÜ Õpilasest Ettevõtjaks.



Kogu kava me siinkohal üle kõnelda ei üritagi, sellekohast teavet saab PEAKi kodulehelt ja ilmuvast teabelehest. Aga nimetage olulisemad uuendused, millega PEAK koordinaatorina välja tuleb.


Häädemeestel, Vändras ja Tõstamaal toimuvad infopäevad ettevõtte loomisest huvitatutele ja ettevõtlusega tegelejatele, seda koostöös täiskasvanud õppija nädala korraldajatega. Eesmärk on julgustada ise midagi ette võtma, mitte masu ajal nukrutsema.



Pärnu üritustest nimetaksin loomemajanduse seminari ja seminari teemal “Konverentsiturism”, millel esinevad pädevad lektorid.



Häädemeestel asutatakse MTÜ Häädemeeste Ettevõtluskoda, Pärnumaa kutsehariduskeskus korraldab hotellide kokkadele koolituse tervislikust ja erivajaduste inimeste menüüst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles