Euroopa Noored toetab varivalimisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

SA Archimedese Euroopa Noored Eesti büroo toetab Eesti noorteühenduste liidu varivalimiste projekti elluviimist enne kohalike omavalitsuste valimisi.


Euroopa Noored Eesti büroo juhataja Reet Kosti sõnul on varivalimiste näol tegemist noortele uusi osalusvõimalusi loova ettevõtmisega, mille sarnast Eestis varem ellu viidud ei ole.



“Rahastasime projekti, sest see toetab noorte teadlikkust kohalike omavalitsuste valimistest ja aktiivset osalemist vastutuse võtmises riigis toimuva eest. Teisalt saab avalikkus selgemini teadvustada valimisõiguseta noorte eelistusi,” selgitab Kost.



Kosti ütlust mööda võiks noorte arvamus meile kõigile korda minna ja sellega võik arvestada. Varivalimiste korraldamine on loomulik samm, mis loob noorte senistele osalusvormidele, nagu õpilasesindused koolides ja kohalikud ning maakondlikud noorte osaluskogud, väärika lisavõimaluse ja arendab noortes varakult harjumust ning soovi demokraatlikes otsustusprotsessides osaleda. “Kas see pole just see, mille järgi oleme ühiskonnas suurt puudust tundnud ja rahulolematust väljendanud?” küsib Kost.



Eesti noorteühenduste liit, 50 liikmesorganisatsiooniga noorte eestkosteühendus, on olnud büroole pikaajaline partner noortevaldkonna arendamisel. “Meil pole põhjust arvata, et nad selle projekti elluviimisega toime ei tuleks,” lisab Kost.



Euroopa Liidu noorte kodanikuharidusprogramm Euroopa Noored toetab 13-30aastaste noorte mitteformaalset õppimist. Toetusi vahendab SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles