Veemotoässad kihutavad nädalavahetusel Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Art Raudva.
Art Raudva. Foto: Erakogu

Veemotospordi Eesti meistri- ja karikavõistluste viimasel etapil Pärnu jõel näeb kihutamas mitmes paadiklassis nii maailma- kui Euroopa meistreid.


Laupäeval kell 12 algaval võidukihutamisel tulevad starti selle aasta maailmameistrid Erko Aabrams O-125 ja Art Raudva T-550 klassis. Kõige rohkem osalejaid on JT-250 klassis, kus favoriitide hulka kuuluvad juunioride MMil pronksi võitnud Henri Fatkin ja EMil hõbemedali teeninud Hannes Haugasmägi. Pärnu veemotosporti esindab S-550 klassis Ott Joala, kes on enne otsustavat etappi meistrivõistluste edetabelis teisel kohal.



Pühapäeval kell 11 stardivad kaatrisõitjad esimesele sõidule ja võistluspäeva lõpetavad rekordkatsed. Väärib märkimist, et mullu suvel püstitas Henri Fatkin Pärnu jõel JT-250 paadiklassis maailmarekordi 76,897 km/h.



Võistluste peakohtunik Atso Joala ütles, et eestlastele tulevad konkurentsi pakkuma sõitjad Lätist, Leedust ja Soomest. “Pärnu jõgi on üks neljast veekogust Euroopas, kus püstitatud rekordeid loeb rahvusvaheline alaliit UIM ametlikeks. Seetõttu on naabritel suur huvi tulla Pärnusse võistlema,” selgitas Joala.



Võistluskeskus on Reiu jõe suudme lähedal. Pealtvaatamine on tasuta ja välikohvikud pakuvad kõhutäidet ning keelekastet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles