Port Arturis näeb uusi ja vanu tuletõrjeplakateid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1950ndatest aastatest pärit plakat.
1950ndatest aastatest pärit plakat. Foto: Repro

Sel aastal tähistab organiseeritud tuletõrje Eestis 90. aastapäeva, mille raames saab Port Arturi kaubanduskeskuse esimeses majas alates tänases vaadata näitust „Tuletõrjeplakat eile ja täna“.


Näitus koosneb plakatitest, kümnendit iseloomustavast tekstist ja statistikast. Peale selle on üleval tänapäevaste kampaaniate materjalid aastatest 2006-2008.



Näitusel olevaid plakateid on kasutatud tulekahjude ennetamisel, tuletõrjealase agitatsiooni- ja propagandatöö mitmekesistamiseks ning neid paigaldati asutustesse, hoonetele ning rahvarohketesse kohtadesse. Plakatite kasutamise eesmärk oli inimestele meelde tuletada, kuidas tulekahju ära hoida, ja kutsuda neid üles tähelepanelikkusele.



Näituse eksponaadid on siseturvalisuse muuseumist ja tuletõrjemuuseumist.



Näitus jääb Port Arturis avatuks 4. oktoobrini.



3. oktoobril toimub Port Arturi kõrval asuval väljakul Pärnu ohutuspäev, kus linnaelanike tähelepanu juhitakse varitsevatele ohtudele ning õpetatakse neid ohtusid vältima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles