Swedbank tõstab eakatele kontorist sularaha väljavõtmise tasu kümnekordseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Alates 1. oktoobrist kehtib Swedbankis ühtlustatud hinnakiri, mille kohaselt on sularaha väljavõtmise tasu kontorist 0,4% summast, minimaalselt 30 krooni, teatas Swedbank.


Kuni 1. oktoobrini 2009 kehtib seenioridele, kes on Swedbankis avanud konto enne 1. maid 2006, 3kroonine soodustasu juhul, kui väljavõetav summa on kuni 3000 krooni. Automaadist on sularaha väljavõtmine tasuta.



Panga teatel on eakad kliendis hakanud viimasel ajal aktiivsemalt kasutama panga elektroonilisi kanaleid. Näiteks maksab juba iga kolmas eakas klient poes kaardiga ning iga teine võtab sularaha välja automaadist, teatas Swedbank.



Swedbanki seenioride kliendiprogrammi juhi Merike Miku sõnutsi on meie eakad üha teadlikumad sellest, et raha hoidmine pangas on turvaline, ega rutta enam sularaha koju viima.



"Seadusemuudatuse tõttu hakkas alates veebruarikuust enamiku eakate inimeste pension laekuma pangaarvele. Pärast seda muudatust on märgata tendentsi, et meie seeniorkliendid on hakanud üha enam kasutama elektroonilisi kanaleid, sealhulgas internetipanka. On hea meel tõdeda, et internetipanka kasutab regulaarselt juba üle 45 000 eaka," rääkis Mikk.



Miku sõnutsi on panga kontoritöötajad igati valmis aitama kaasa sellele, et kliendi igapäevaste pangaasjade ajamine oleks võimalikult muretu ja lihtne. “Ka praegu võib sularahaautomaadi juures näha, kuidas koos telleriga õpitakse masinat kasutama. Kes paar-kolm korda koos abilisega automaadi juures õpib, oskab järgmisel korral juba ise toimetada,” märkis ta.



Swedbankil on kokku üle 267 000 seeniorkliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles