Raudteesild läbis uuenduskuuri

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ja Sauga valla piiril asuva silla avasid Sauga vallavanem Vello Tiidermann (vasakul) ja Audru vallavanem Margus Joonas.
Audru ja Sauga valla piiril asuva silla avasid Sauga vallavanem Vello Tiidermann (vasakul) ja Audru vallavanem Margus Joonas. Foto: Ants Liigus

Ehkki nii täna avatud kunagine raudteesild üle Sauga jõe kui sillani viiv tee on üsna kitsas, on liiklus seal elamuarenduse ja tööstuste rajamisega seoses ülitihedaks muutunud.


Toda Sauga ja Audru valla piiril silda kasutavad Eametsa küla lapsed Sauga kooli pääsemiseks, Jõõpre poolt tulevatel inimestel lühendab see teekonda Pärnu kesklinna ning on otsetee Pärnust Valmose ja Lasertooli tehases tööl käijatele, rääkis Sauga vallavanem Vello Tiidermann.



“Õhtuti, pärast tööpäeva lõppu on Audru valla poolel lausa järjekord ootamas, et üle silla Pärnu suunas saada,” tähendas Sauga valla majandusnõunik Jüri Puust.



Järjekorrast ei ole ilmselt edaspidigi pääsu, sest kolm meetrit lai sild jääb üherealiseks ja 43,5 meetri pikkusest sillast ülesõit võtab pisut aega. Sillale sõidu eesõigus on Audru poolt tulijatel. Veoautodele jääb sild endiselt suletuks.



Puusti andmeil kulus kitsukese silla turvalisemaks muutmisele 120 000 krooni.



Silla remondi rahastas Sauga vald, kuid Audru vald tasub Saugale osa maksumusest. Remonttööde käigus kohendati sillale viivat teedki.  



Uuenenud silla puhul on tegemist 1922.-1924. aastal ehitatud raudteesillaga, mida mööda Lavassaare rabast turvast veeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles