Huvi karjääritöö vastu kasvab

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Jürivete.
Terje Jürivete. Foto: Pärnu õppenõustamiskeskus

Eile tuli Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse kokku 48 karjääriõppe pärast südant valutavat inimest, et tutvuda üld- ja kutsehariduskoolide võimalustega karjääriõppe kaudu noorte eluplaneerimise oskusi arendada.




Pärnu noorte infopunkti karjäärinõustaja Terje Jürivete ütlust mööda läks koostööseminar "Kool ja karjääriteenused" igati korda. Osalejad tõdesid, et karjääriõpet on kooli vaja.



Psühholoogi ja ettevõtja Sirje Tammiste ettekanne keskendus enim kooli rollile enesekindla noore kasvatamises. Ta selgitas, milliseid töötajaid ootavad ettevõtted ja millised on need noored, kes koolidest tööturule lähevad..



Karjääriõppe juhtivspetsialist Mare Lehtsalu andis ülevaate karjääriõppe hetkeseisust ja tulevikuväljavaadetest Eesti üldharidus- ja kutsekoolides, ettevalmistatavatest vahenditest karjääriõppe kvaliteedi tagamiseks ja mõõtmiseks.



Kaja Puck jagas oma karjääriõppe kogemusi Kuressaare gümnaasiumis. Seminaril osalejad said ise läbi teha harjutusi ja ülesandeid. Osalejad hindasid praktilised näpunäited eriti tänuväärseks.



Seminari korraldas Pärnu õppenõustamiskeskus ESF programmi “Karjääriteenuste süsteemi arendamine” toel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles