Vene ja Kuninga kool loovad õpilastele ühistegevusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Reet Merilaine (vasakul) Vene gümnaasiumist ja Ingrid Must
Kuninga tänava põhikoolist.
Õpetaja Reet Merilaine (vasakul) Vene gümnaasiumist ja Ingrid Must Kuninga tänava põhikoolist. Foto: Vene gümnaasium

Kolmekümnele Pärnu Vene gümnaasiumi ja Kuninga tänava põhikooli 8. ja 9. klassi õpilasele avanes sel aastal võimalus osaleda üheskoos mitmesugustes ettevõtmistes, et omavahel suheldes ja silmaringi laiendades väärtustada end ühiskonna osana.


Nende kahe kooli õpilased osalevad Integratsiooni Sihtasutuse rahastatavas projektis “Sinine ja must ja valge”, mille kaudu eri rahvusest noored suhtlevad omavahel ühistes ettevõtmistes, mis väärtustavad Eesti kodakondsust ja kodanikuks olemist ning  valmistavad õpilasi ette oma õigusi ja kohustusi tundvaiks kodanikeks.

Projekti “Sinine ja must ja valge” juhi, Vene gümnaasiumi õpetaja Leili Sägi jutu järgi toimus esimene kokkusaamine kahe kooli õpilaste vahel juba septembri algul Vene gümnaasiumis.

“Esmalt tutvustasid ennast nii partnerkooli vene keele õpetaja Ingrid Musta kasvandikud kui meie kooli õpilased,” kirjeldas Sägi. Musta kinnitusel sai Vene gümnaasiumi õpilastelt kuulda korralikku eesti keelt.

Õpetaja Reet Merilaine korraldas segavõistkondadele Eestimaa piltkaartide põhjal “Kuldvillaku”. Üritus lõppes ühise kringlisöömise ja vabas vormis vestlusega. “Kuuldavasti meeldis ettevõtmine mõlema kooli õpilastele,” lausus Sägi.  

Ees ootavad ekskursioonid Võrru Kuperjanovi pataljoni, Eesti lipu muuseumi Otepääl, Tallinna Maarjamäe lossi ja okupatsioonide muuseumi ning Euroopa Liidu välispiirile Narvas. Osaletakse mitmes põnevas muuseumitunnis.

Sägi ütlust mööda on kavas Narvat külastada just kodanikupäeval ning tutvuda seal Eesti piirivalvurite ja tolliametnike tööga. Paaril korral seatakse sammud teatrisse.  
Vahepeal saadakse kokku Vene gümnaasiumis, et kujundada algklassiõpilastele õppeotstarbeks voldikuid Eesti rahvussümboolikast ja korraldada kodanikupäeva plakatikonkurss. Et võistlusmoment püsima jääks, korraldatakse ka mälumänguvõistlus ja kodanikupäeva viktoriin. Tublimatele jagub kogu projekti  jooksul eestikeelseid auhinnaraamatuid.

Detsembri keskpaigaks, kui kätte jõuab pidulik lõpuüritus, on plaanis välja anda kahes keeles infoleht “Sinine ja must ja valge” õpilaste kirjutistest ja fotodest.

“Nii astutakse toredate ühistegevuste kaudu sammuke lähemale tublideks kodanikeks saamisele. Ilma kõlavate sõnadeta. Tegelikult,” ütles Sägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles