Juhtkiri: Murukatuse alla

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eile ametlikult avatud, kuid linnarahvale mõne aja vältel veel suletuks jääv Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse hoone annab uue sisu nii sellele, kuidas loodusele õppimise kaudu lähemale tulla, kui sellele, milline peaks tänapäevane õpikeskkond välja nägema.

Anton Hansen Tammsaare puiestee ja Mai tänava ristumispaika pelgalt aastaga kerkinud hoone annab oma ainulaadse välimusega palju juurde nii sealsele elurajoonile kui Pärnule tervikuna. Unikaalset, põnevat ja julget arhitektuuri võiks ju linnas palju rohkem leiduda, kuid ega selle teostamine kergete killast pole.

Moodsa sisustuse ja üllatuslikult äärmiselt sobiva murukatusega majast kujuneb loodetavasti vaatamisväärsus juba omaettegi. Aga kui sellele mõõtmele lisada keskkonnahariduskeskuse sisuline tegevus alates seenenäitusest ja lõpetades tähistaeva vaatlemisega, millest võiksid osa saada nii koolinoored kui täiskasvanud, siis võib kogu selle suure ja neli miljonit eurot maksma läinud ettevõtmise sajaprotsendiliselt kordaläinuks lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles