RMK korraldab Kablis sügisese perepäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Kabli looduskeskuse õpperada. Fotol rannaniit.
RMK Kabli looduskeskuse õpperada. Fotol rannaniit. Foto: Henn Soodla

RMK korraldab pühapäeval, 27. septembril Pärnumaal Kablis perepäeva „Metsaga mestis“, kuhu on oodatud kõik metsasõbrad. Üritus kestab 11-17 ning toimub Kabli looduskeskuses ja selle ümbruses.


„RMK perepäeva eesmärk on tuua aktiivse perepuhkuse kaudu inimesed loodusele lähemale, tutvustada säästliku metsapuhkuse viise ja võimalusi riigimetsas,“ ütles RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo.



Kabli perepäeval on jõukohast tegevust kõigile. Saab matkata, vaadata lindude rõngastamist ja meisterdada. Proovida võib vanu metsameeste töid, sh põnevat parvepoisi ametit, ja  osaleda metsatööde teemalises ajalootunnis.



Koos juhendajaga võib valida 1,5-2 km pikkuse jalgsimatka Rannametsa aladele, Laiksaarde või Kabli linnujaama. Kabli looduskeskuses saab tutvuda vastvalminud ekspositsiooniga, RMK looduses liikumise võimalustega üle kogu Eesti ja liituda „Metsaga mestis“ sõpruskonnaga. Avatud on seenenäitus, kus õpetusi jagab seenevana.



Lasteala pakub võimalust kiikuda, ronida, liugu lasta, meisterdada ja mängida loodusmänge. Külaskäigul „Öökulli“ juurde saavad väikesed osalejad õppida metsatarkusi. Selleks, et metsas mitte ära eksida, pakutakse orienteerumise algõpet kogu perele.



Jalgrattasõbrad on oodatud 35 km matkale Ainažini ja tagasi. Kellel jalgratast ei ole, saab selle laenutada kohapealt.



Kehakinnitust ja omavalmistatud käsitööd pakuvad Häädemeeste Martad.



Perepäevale toimub eelregistreerimine

RMK kodulehel

, lisainfo telefonil 676 7532. Osavõtutasu perele/sõpruskonnale (kuni 5 inimest) on koos bussisõiduga Pärnust või Viljandist 200 , bussisõiduta 150 krooni. Üksikpilet vastavalt 75 või 50 krooni.



Kuni 3aastased lapsed saavad osaleda tasuta. Kõikidele osavõtutasu maksnutele on garanteeritud lõunasöök.



Pere- või seltskonna päevapileti lunastanute vahel loositakse välja 10 RMK metsamaja tasuta ööpäevast kasutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles