Pärnus sündis maailmarekord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlane Andres Loorits püsitas Pärnu jõel O125 paadiklassi maailmarekordi.
Tallinlane Andres Loorits püsitas Pärnu jõel O125 paadiklassi maailmarekordi. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Pärnu jõel toimunud veemotospordi Eesti lahtiste meistrivõistluste teisel, rekordkatsete päeval püstitas tallinlane Andres Loorits O125 paadiklassi maailmarekordi 128,43 km/h.


Seniseid Eesti rekordeid ületati kaheksas paadiklassis. Pärnu sportlastest oli edukaim Andres Kalmer, kes läbis Ski Super Stock klassi jetiga distantsi kiirusel 111,52 km/h.



Rajasõidu Eesti meistritiitli võitsid Henry Fatkin Viljandist (JT250), valitsev maailmameister Art Raudva Tartust (T550), lätlane Reinis Musts (S550) ja Marek Peeba Tallinnast. Pärnu veemotospordi isa tiitlit kandva Ain Joala pojapojad Ott ja Mikk Joala teenisid meistrivõistlustel S550 klassis vastavalt hõbe- ja pronksmedali.



“Rekordite päev algas tuuliselt, kuid pärastlõunaks läks ilm paremaks,” rääkis meistrivõistluste peakohtunik Atso Joala. “Tippmarke hakkas tulema ridamisi, kuid paraku tühistati mõni neist. Mootorid katkuti koost lahti ja mõõdeti üksipulgi üle, samuti pidi paat koos sõitjaga mahtuma lubatud kaalu piiresse ja kütus olema reeglitepärane.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles