Postipaki võib tellida oma valitud toidupoodi

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakki saates maksad kaardiga ja paned saadetise kappi, saades toksid koodi sisse ja uks hüppab lahti.
Pakki saates maksad kaardiga ja paned saadetise kappi, saades toksid koodi sisse ja uks hüppab lahti. Foto: Ants Liigus

Ilmselt on paljud märganud Pärnu Kaubamajakasse, Ülejõe Selverisse või Port Artur 1 ilmunud punaseid kapikesi, mis esmapilgul hoiukappidena tunduvad.


Osa inimesi on juba avastanud need postipakkide saatmise-saamise kohana. Kes korra kasutanud, kiidavad selle pakisaatmisviisi kiirust ja lihtsust.



Otsustasime uudse pakiteenuse omal nahal järele proovida ja helistasime teenusepakkujale SmartPOSTi. Teiselpool telefoniliine ei hakatud pikalt seletama, vaid küsiti mobiiltelefoni number ja öeldi, et nad panevad paki teele, et ise näeksime, kuidas teenus toimib.



Mõne aja pärast saabuski mobiilile sõnum, mis teatas, et pakk ootab Port Artur 1 pakiautomaadis, ja lisatud oli uksekood.



SmartPOSTI punased pakiautomaadid torkavad kaugelt silma, uste vahel on puutetundlik ekraan, mis jagab tegutsemisjuhiseid. Vajutate ekraanile ilmuvatel juhistel nimetatud nuppe, toksite koodi sisse ja uks hüppabki lahti.Tõesti, lihtsamast lihtsam.



Kahtlemata on seni nii mõnigi pakk jäänud saatmata või kataloogist tellimata põhjusel, et postkontor asub liialt kaugel või on töölkäijatele sobimatult lühikese tööajaga. Suured kauplused on aga üldjuhul avatud hommikul kella üheksast õhtul üheksa-kümneni.



OÜ SmartPOSTi juhatuse esimees Indrek Oolup selgitas, et pakiautomaadid on üle Eesti paigutatud selliselt, et pakke saaks välja võtta toidupoes käimise kõrvalt.



“Et ei tekiks lisaajakulu, toitu peab nagunii ostma,” selgitas Oolup. “Pakiautomaatide paigutus erinebki tavapostkontorite loogikast selles osas, et pakke ei pea võtma välja oma elukoha järgi, vaid saab võtta oma liikumisteekonnal. Näiteks paljud inimesed elavad Pärnu maakonnas, aga käivad tööl Pärnus ja teevad seal oma ostud.”



SmartPOSTi vahendusel võivad eraisikud omavahel pakke saata, samuti saab sinna tellida pakke mitmest netipoest ja kataloogist. Paki suurusest olenevalt maksab teenus 29-69 krooni. Esmalt olekski mõistlik firma kodulehelt uurida, kui suuri pakke võib saata, kus automaadid asuvad ja kui kiiresti pakk kohale jõuab.



Saatja peab pakile kirjutama selle saaja nime ja mobiiltelefoni numbri, sest mobiilil saadetakse paki kättesaamiseks vajalik kood. Paki postitamisel saab selle teenuse eest tasuda pangakaardiga. Hind sõltub sellest, kui suurde kappi pakk ära mahub. Kohe, kui saadetis on jõudnud sihtkoha pakiautomaati, edastatakse saajale SMS.



Selline pakisaatmise idee on Oolupi sõnutsi SmartPOSTis välja mõeldud ja tema andmeil pole kuskil mujal maailmas võimalik täpselt samasugusel moel pakke saata. SmartPOST kandideerib oma teenusega Eesti logistikaühingu väljaantavale auhinnale “Logistikategu 2009”.



Loetelu netipoodidest ja kataloogidest, kust saab pakke SmartPOSTi pakiautomaati tellida, leiab aadressilt

http://www.smartpost.ee/et/eraklient/pakkide-tellimine/liitunud-poed.html

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles