Vene gümnaasium avardub Euroopasse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelikud legendisõbrad ja õpetajad Tamara Gordina ning Leili Sägi.
Õnnelikud legendisõbrad ja õpetajad Tamara Gordina ning Leili Sägi. Foto: Vene gümnaasium

Pärnu Vene gümnaasium osaleb korraga kahes rahvusvahelises Comeniuse projektis, mis viivad koolirahva nii Belgiasse kui Prantsusmaale.


Gümnaasiuminoortele mõeldud projektis “Legends Connecting Past and Present, East and West”  on Vene gümnaasiumi partnerkooliks Leonardo Lyceum SITO5 Antwerpenist.



“Suhtlemine eakaaslastega suurendab kindlasti motivatsiooni ja enesekindlust suhelda võõrkeeles,” rääkis Vene gümnaasiumi eesti keele õpetaja Leili Sägi, Comeniuse projekti üks eestvedajaid.



Projekti käigus leiavad aset õpilasvahetused. Vene gümnaasiumi noored külastavad Antwerpeni järgmise aasta veebruaris, kuu aega hiljem aga võõrustavad eakaaslasi Belgiast.



“Õpilasvahetuse ajal töötatakse ühise projekti kallal – tegeldakse mitme kandi pealt eesti ja belgia muistenditega,” tutvustas Sägi. “Peredes elades tekib parem ettekujutus igapäevaelust. Kuigi omavahelise suhtluse keeleks kujuneb inglise keel, saadakse algteadmisi ka eesti ja flaami keelest – ette on nähtud 20 tunni ulatuses keeleõpet. Eesti ja belgia legendidega tegeldes lõimitakse keeled, kirjandus ja kultuur.”



Sägi ütlust mööda loovad osalevad õpilased praegu kontakte: vahetatakse fotosid ja enesetutvustusi.



Inglise keele õpetaja Tamara Gordina ja eesti keele õpetaja Leili Sägi, kelle koostöös projekt sündis, uurivad, kuidas integreerida projekti teemad igapäevasesse koolitöösse, et projekt hakkaks elama n-ö oma elu.  



Teine on folklooriprojekt “Folklore: a European Intercultural Link” põhikooliõpilastele, milles Vene gümnaasiumi partneriteks on koolid Itaaliast, Türgist, Bulgaariast ja Prantsusmaalt. Projekt kätkeb endas õpetajate vahetusi, ent annab ka võimaluse õpetaja Luule Kustassoo eesti rahvatantsuringi lastel osaleda 2011. aastal folkloorifestivalil Prantsusmaal.



Projekti koordinaatori Tamara Gordina sõnul saavad osalevate koolide esindajad sügisesel koolivaheajal  kokku Bulgaarias, et projekt käivitada.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles