Teatrikunstnik viib näituse Venemaale

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Endla teatri peakunstnik Silver Vahtre sõidab Sankt Peterburgi, kus osaleb näitusega Venemaa ühel suuremal ja tunnustatumal teatrifestivalil “Baltiiski dom”.
Pärnu Endla teatri peakunstnik Silver Vahtre sõidab Sankt Peterburgi, kus osaleb näitusega Venemaa ühel suuremal ja tunnustatumal teatrifestivalil “Baltiiski dom”. Foto: Erakogu

Pärnu Endla teatri peakunstnik Silver Vahtre sõidab ülehomme Sankt Peterburgi, kus osaleb näitusega Venemaa ühel suuremal ja tunnustatumal teatrifestivalil “Baltiiski dom”.


Tartu draamafestivali ajal oli Athena keskuses avatud Silver Vahtre isikunäitus “Plakat teatrile”, mis oli kokku pandud viimasel 25 aastal valminud teatriplakatitest.



“Ma pole olnud teatriplakatite tegija, ent kui hakkasin kokku lugema, selgus, et olen oma elus teinud ligemale poolsada teatriplakatit,” rääkis Vahtre.



Draamafestival programmi kokkupanijatele Vahtre näituse idee meeldis ja nii see väljapanek sündiski. Teatrikunstniku sõnade kohaselt kirjutas ta üles plakatite sünnilood ja selgus, et alati oli idee tekkimisel mängus juhus või ootamatu asjaolude kokkulangemine. Valmis Vahtre teatriplakatite kataloogki, millele kirjutas eessõna kunstiteadlane Jüri Hain.



Athena keskuses välja pandud plakateid silmitsenud draamafestivali ajal Tartus viibinud Peterburi teatriinimesed, kes tegid Vahtrele ettepaneku osaleda töödega Peterburi rahvusvahelisel teatrifestivalil, mis avatakse esmaspäeval, 28. septembril.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles