Pärnumaa rattaretkel osales pool tuhat jalgratturit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa teine rattaretk.
Pärnumaa teine rattaretk. Foto: Ants Liigus

Eile aset leidnud Pärnumaa teisel rattaretkel osales ligi pool tuhat jalgratturit.


Tänu võistlusmomendi puudumisele ja võimalusele valida distantside vahel oli osalejaid igast vanusest, vahendas

ERR.ee

teleuudiseid.



Mullu maavanem Toomas Kivimägi ellu kutsutud Pärnumaa rattaretk tõi starti üle poole tuhande jalgratturi, kellest valdav enamus valis pikema, 27 kilomeetri pikkuse Pärnust Audru valda viinud teekonna. Kel kontimööda lühem pingutus, piirdus kaheksa kilomeetriga.



Korraldajad Pärnumaa spordiliidust leiavad, et vähemalt mõni sportlik üritus peab olema selline, kus ei pea endast viimast välja pigistama.



"Ei igasugusele võistlusmomendile," ütles Pärnumaa rattaretke peakorraldaja Vahur Mäe. "Tunneme sellest mõnu, et lihtsalt liigume, ajame sõpradega rajal juttu. Pole mõtet kinnitada alati rinnanumbrit peale, kiipi jooksusussi, ratta külge. Tehkem lihtsalt seda liikumismõnu pärast."



Korraldajad usuvad , et Pärnumaa rattaretkest kujuneb traditsioon, kus medalid ja diplomid jäävad jagamata ja edasipidigi rõhutakse pigem turvalisusele. Kõik osalejad said endale helkurvesti.



"Pime aeg on saabumas ja paneme südamele inimestele seda vesti praktiliselt kasutama hakata ," ütles Vahur Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles